25 Mart 2021 Perşembe

V Canto- Magnificat Extrait De Parfum / 2015






























V Canto- İtalyan parfüm şirketidir. Bugün V Canto- Magnificat isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, yumuşak, keskin ve sıcak rayihalar salıyor. Baharat, çiçek, reçine, vanilya ve amber gibi koku nüansları veriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir. Paolo Terenzi tasarlamış.

Üst- ylang ylang, gül, taş tozu, amber,

Orta- pamuk şeker, sardunya, sandal ağacı, amber,

Alt- misk, vanilya, benzoin, paçuli, sandal ağacı, tütsü.

V Canto- Magnificat- basit ve sade biçimde formüle edilmiş bir amber temalı kokudur. Her katmanda amberin değişik kullanımlarını görürüz. Mesela=

Açılışta yumuşak çiçeksi bir amber vardır. Ambere ylang ylang ve yasemin gibi kremsi ve yumuşak çiçekler eşlik eder. Ferah, modern ve dinamik bir başlangıç yapılır.

Orta kısımda baharatlı amber bulunmaktadır. Tatlı baharatlı ( tarçın- biber ) amber sıcak ve keskin etkiler yapar.

Son bölümde de odunsu- reçineli amber, tütsü ve vanilya aromalarında karar kılınmıştır. Vanilyamsı reçine formu, ambere destek veriyor. Odunsu notalar paçuli egemenliğinde olabilir. Vanilyamsı reçine keskin ve şekerli tondadır. Tütsü ve odunsu notalar da kuru, tozlu ve sıcaktır. Amber teması da, son bölümde odunsu bazlara uygun bir durum almış. Koyu ve mumsu olmuş.

V Canto- Magnificat- amber temasını az ve öz olarak anlatıyor. Her bölümde amber katmanı var. Son kısımdaki odunsu amber formu, en çok beğenilen kullanımdır. Vanilyalı reçine haricinde, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yavaş bir akışkanlık yaparak, tensel koku haline geliyor.

V Canto- Magnificat- sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusu olabilir. Baharat, reçine ve odunsu notalar ile sonbahar- kışa, çiçeksi notalar ile yaz mevsimine uyar. Fark edilirliği tene yakın kalmakla ilgilidir. Sahibine dönük fark edilir yönü var. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcıdır. Baharat, reçine ve odunsu notalarla etkilidir. Dozaj ayarlaması yapılabilir. Akşam saatleri ve serin havalar için idealdir. Dışarıda yapılan davet ve kokteyllerde, gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder