10 Ekim 2021 Pazar

Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 / 2015

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Baharatlar, deri, tütsü, odunsu notalar, reçineler, amber ve aromatik otlar barındırıyor. Tatlı, şekerli, kuru, yağlı, hayvansal, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- gül, artemisia ( yavşan otu ),

Alt- deri, tütsü, kimyon, amber, safran, sığla yağı, kakule, Gurjan balzamı, laden otu, benzoin, cypriol yağı, sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli, ardıç meyveleri, gayakum ağacı ( öd ağacı ), amiris ağacı.

Roja Dove Parfum De La Nuit 3 isimli parfümde, lüks tatlılık yayan safran, kakule ve tarçın gibi baharatlar açılışı yapmaktadır. Tatlı ve kuru tonlamalarla belirlenmiş olan deri, tütsü ve odunsu notalar ( öd ağacı, sandal ağacı ) bunu takip ediyor. Şekerli tatlılık veren ve aynı zamanda yapaylık barındıran reçineler ( laden otu, benzoin, amiris ağacı / reçinesi, sığla yağı ) ve amber vurguları kapanışa doğru gelindiğini işaretliyor. Son bölümde yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( ardıç meyveleri, çam ) mevcuttur.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 isimli parfümün genelinde yüksek sıcaklık, şekerli tatlılık ve tene oturma evresinde reçineler- amber çizgisinde bir yağlılık ( tende yağlanma ) görülür. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, sahibine ve dışarıya karşı etkili ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün aromaları ( baharatlı- odunsu- reçineli yapı ) ve koku karakteri ( şekerli tatlılık, yapaylık ve yağlılık ) dikkate alındığında kalıcılık ve fark edilirliğinin yüksek olması ve tene dengeli sıkılmasının gerekmesi anlaşılabilir bir durumdur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder