22 Şubat 2021 Pazartesi

V Canto- Mea Culpa Extrait De Parfum / 2015



























V Canto- İtalyan parfüm markasıdır. Şimdi V Canto- Mea Culpa ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Kremsi, yumuşak, tatlı, kuru ve tozlu esintileri var. Odunsu notalar, vanilya, baharatlı vurgular ve reçineler genel gidişatta etkili oluyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş. Paolo Terenzi tasarımcısı olmuş.

Üst- tütsü, kırmızı kum, anılar sandığı,

Orta- paçuli, sedir ağacı, huş ağacı, pudra,

Alt- misk, vanilya, benzoin, resinoid.

V Canto- Mea Culpa' nın başlangıcı baharatlı tütsülerle gerçekleşiyor. Keskin baharat- biberli baharat kullanımı var. Pembe biber- kırmızı biber olabilecektir. Orta katmanı odunsu notalar ve deri vurguları biçiminde tanımlıyoruz. Burada topraksı ve köksü paçuli önemlidir. Çünkü tozlu ve bir miktar yağlı deri notasının yapaylığını dengeliyor. Çimensi ve yumuşak vetiveri takdir ediyoruz. Son bölümde ise vanilyamsı reçineler ve misk bulunmakta. Misk yumuşaktır. Reçineler de yapışan ve şekerlidir. Kapanışta bundan ötürü yüksek bir tatlılık görülür.

V Canto- Mea Culpa- sade ve minimalist bir odunsu parfüm olarak değerlendirilebilir. Baharat ve reçineler ise, odunsu yapıya katkı sağlamaktadır. Odunsu parfüme baharat ve reçineler katılmış. Nispeten kuru odunsu bazlar, sonda vanilya ile biraz tatlanıyor. Aromalar zaten katman halindedir. Sırası geldikçe algılanır. Akışkanlık yavaştır ve tene oturması iki saati bulur. Tene oturma, fark edilirlik ve kalıcılık odunsu- baharatlı nüanslarla ilgilidir. Son bölümde kakao notası sandığımız kokunun, kremsi- yumuşak vanilya olduğunu sonradan anladık. Zannediyorum, orta katmandaki odunsu notaları, reçinelerin takip etmesi bizi yanılttı.

V Canto- Mea Culpa- ideal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam ve soğuk havalar için uygundur. Dengeli sıkılırsa, öğleden sonraları da kullanım opsiyonu olur. Gece eğlenceleri, dışarıda düzenlenen davet ve kokteyller kullanım için uygun mekânlardır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Tene oturmayla sonradan sakinleşir. Tene yakın durmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu, kuvvetli esintilerle kalmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder