16 Aralık 2021 Perşembe

Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 / 2015

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 isimli parfüm olacaktır. Meyveler, içkimsi notalar, gurme notalar, tonka fasülyesi, amber / ambergris, misk yağı ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, köpüklü, kuru, yapay, sıcak, yumuşak, ferah, hayvansal ve yağlı esintiler sunuyor. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- portakal, bergamot, limon,

Orta- rom içkisi, hindistancevizi,

Alt- Tolu balzamı, benzoin, Tonka fasülyesi, gayakum ağacı, laden otu, misk yağı, civet ( kunduz ) yağı, paçuli, papirüs bitkisi, vetiver.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 isimli parfümün başlangıcında tatlı ve köpüklü içkimsi notalar ve gurme notalar ( rom içkisi, hindistancevizi ) hissettim. Bununla beraber, tatlımsı kuru meyveler ( hurma, erik, kayısı ) de tahmin ediyorum. Açılış gene de tropik karakterdedir ve son derece yumuşak, ferah, enerjik ve sıcaktır. Devamında şekerli tonka fasülyesi geliyor. Kapanış bölümündeki aromalar amber / ambergris, misk yağı ve paçuli merkezli odunsu notalardır. Sınırlı bir yağlılık ve hayvansallık veren amber / ambergris- misk yağı ikilisinin yanında, kuru paçuli vardır. Elbette son fazda sıcaklık artar.

Roja Dove- De La Nuit 1 ile Roja Dove- Dove- De La Nuit 2 isimli parfümleri, hemen şimdi, burada koku karakterleri açısından karşılaştırmak yerinde olur, sanırım :

Bu iki parfüm, yukarıda yapısını ve özelliklerini verdiğimiz tonka fasülyesi ve amber / ambergris- misk yağı notalarının kullanım şekliyle birbirine benziyor. Her iki parfümde de tonka fasülyesi şekerli, amber / ambergris- misk yağı hayvansal ve yağlıdır. Yalnız, hayvansallık Roja Dove- De La Nuit 2 isimli parfümde daha az ve dengelidir. Bu iki parfümdeki diğer aromalar ise birbirinden farklıdır.

Roja Dove- De La Nuit 2 isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden şekerli tatlılık, hayvansallık ve yağlılık, yüksek kalıcılık ve fark edilirliğe ve dolayısıyla tene dengeli sıkış şartına yol açmıştır. Gene aynı nedenle sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Koku karakteri daha ziyade Doğulu- Asyalı parfümler grubuna yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder