19 Şubat 2021 Cuma

The Merchant Of Venice- Sultan Leather EDP / 2015



























The Merchant Of Venice- İtalyan parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün The Merchant Of Venice- Sultan Leather ( Sultan Deri ) ismini taşıyan parfümü değerlendirmek istedim. Markanın Asil Erkek koleksiyonuna ait bir kokudur. Deri teması, baharatlar, turunçgiller, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Keskin, hayvansal, yoğun, yapay, tatlımsı, ekşimsi ve kuru vurguları vardır. Deri grubuna dahil edilmiştir.

Üst- safran, karabiber, muskat,

Orta- sardunya, çiçeksi notalar, sandal ağacı, sedir ağacı,

Alt- deri, misk.

The Mechant Of Venice- Sultan Leather- ilk anda keskin reçine kokuları vermekte. Ardından gelen tatlımsı- ekşimsi turunçgillere ( bergamot, portakal ) bakılırsa, bu keskin reçinelerin, meyvemsi reçineler ( elemi reçinesi ) olması muhtemeldir. Devamında tarçın ve pembe biber gibi tatlı- meyvemsi baharatlar vardır. Hızlı akışkanlıkla tene oturan parfümde, bundan sonra radikal bir koku değişimi oluyor: Ayakkabı boyası kokuları. Bu koku formu safran ve sardunya gibi yağlı çiçeklerden ve yağlı deri notasından kaynaklanabilir. Son bölümde bu ayakkabı boyası kokularına hayvansal biçimde misk ve sandal ağacı katılacaktır. Bu arada deri notası da kuru hale gelecektir.

The Merchant Of Venice- Sultan Leather- koku nüansları açısından iki bölüme ayrılıyor:

- Turunçgiller ve meyvemsi baharatlar canlı, enerjik ve dinamik aromalarıyla beğeniliyor. Açılıştaki bu notalar nispeten uyumludur ve tatlılık da bu kısımda dengelidir.

- Ayakkabı boyası ve hayvansal koku biçimleri de yapay, sentetik ve baş ağrıtan cinsten olduğu için beğenilmiyor. Bu noktada parfüm dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam vakti için düşünülmelidir.

The Merchant Of Venice- Sultan Leather isimli parfümün fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonrasında tene yakın kalır ve sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende ise, hayvansal aromalarla gün boyu kalıcılık yapmakta. Dış ortamdaki davet ve toplantılar ile gece gezmelerinde kullanılması gerekir. Aromalar canlı ve enerjik notalar ve hayvansal notalar olmak üzere katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder