19 Eylül 2021 Pazar

Acqua Di Parma- Colonia Ambra Eau De C ologne / 2015


























Acqua Di Parma- İtalyan niş parfüm şirketidir. Bugün Acqua Di Parma- Colonia Ambra isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, tozlu, kuru, kremsi ve tozlu kokuları vardır. Denizel notalar, turunçgiller, çiçeksi notalar, deri, vanilya, reçineler ve amber gibi koku nüanslarına sahiptir. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- portakal, bergamot, turunç,

Orta- gül, reçine, sedir ağacı, paçuli,

Alt- amber, laden otu, vanilya.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra- tuzlu deniz suyu efektiyle birlikte, tuzlu ve ferah turunçgilleri başlangıçta kullanmakta. Portakal ve bergamot algılanıyor. Sonra gene ferah kokan erkeksi- yeşil çiçekler gelmektedir. Lotus, leylak ve sardunya olduğunu düşündüğümüz bu çiçeksi notalar sucul hissiyat veriyor. Kapanış faslına doğru kuru deri notası ve ağaç reçineleri ( ahşapsı vurgular & öd ağacı ) hissediliyor. Buna vanilyalı reçineler ve kremsi amber katılıyor. Böylece parfüm tenden ayrılıyor.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra- ferah, enerjik ve sucul erkeksi kolonya havasındadır. Tuzlu deniz suyu, turunçgiller ve yeşil- bitkisel çiçekler bu görüşümüzü teyit ediyor. Kalıcılık ve fark edilirlik de kolonya performansına göre düşünülecektir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme yapılarak, kalıcılığı takviye edilebilir.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra isimli parfümde amber teması pek etkili değildir. Yalnızca son kısımda kendini gösteriyor. Notalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Dengeli tatlılık vardır. Buna karşılık son bölümde deri, ahşap ve vanilyalı reçineler katmanında metalik hissiyat, yapaylık ve sentetiklik görülür. Ne var ki, rahatsız etmez. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz dönemine uyar.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder