19 Ocak 2021 Salı

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber EDP / 2015



























The Merchant Of Venice- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bu markanın amber temalı kokularından, The Merchant Of Venice- Ottoman Amber isimli parfümü değerlendireceğiz. Sıcak, koyu, tatlı, yumuşak, kremsi ve ekşimsi tonlamalar yapıyor. Amber teması, deri, meyveler, reçineler ve biberli baharatlar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, sardunya, erik,

Orta- sandal ağacı, paçuli,

Alt- agar ( öd ) ağacı, vanilya, laden otu, mür ağacı yağı.

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber ( Osmanlı Amberi )- ekşimsi- mayhoş meyvelerin eşlik ettiği sıcak ve biberli baharatlarla başlamakta. Erik, vişne, tarçın ve pembe biber gibi klasik meyvemsi baharat karışımı tahmin ediliyor. Sonrasında yanık tütsüler ve ağaç reçineleri ( laden reçinesi olabilir ) geliyor. Kapanışta da reçineli amber ve yapay verilmiş koyu deri notası yer alacaktır.

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber- markanın Asil Erkek koleksiyonuna dahildir. Notalar yapay deri hariç, dengeli ve uyumludur. Aslında genelde dengeli bir tatlılık da vardır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş olarak algılanır. Örneğin, meyvemsi baharatlar canlı ve enerjik yapısıyla, tütsülü reçineler de sıcak ve dumanlı vurgularıyla beğeniliyor. Devamında reçineli amber kullanımı bu konsepte uygun bir seçim olmuş. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu kuvvetli esintilere yol açan kalıcılık, daha ziyade reçineler ve tütsülerle mümkün olmaktadır. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturacaktır. Bence dengeli dozaj verilirse, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve özellikle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder