25 Ocak 2021 Pazartesi

V Canto- Mastin Extrait De Parfum / 2015



























V Canto- İtalyan parfüm firmasıdır. V Canto- Mastin isimli parfümü inceliyoruz. Tozlu, tatlı, keskin, yumuşak ve sıcak rayihalar sunar. Baharat, çiçek, odunsu nota, ahşap ve amber gibi koku nüansları verir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak tanıtılıyor.

Üst- safran, kakule, gül, öd ağacı,

Orta- gül, menekşe kökü, iris, portakal çiçeği, yasemin, sedir ağacı, beyaz ağaçlar,

Alt- siyah ağaçlar, misk, öd ağacı, ambergris, sarı kum.

V Canto- Mastin- şöyle değerlendirilecektir=

Açılışta sert, keskin ve tatlı- tozlu rayihalar= Safran, muskat ve tütsü ile yapılan başlangıçta, muskat tarzı baharatlar yoğundur. Tütsü notası baharatların etkisini güçlendirir ve destekler. Tütsülü baharatlar, açılışta genel biçimlenmedir.

Orta katmanda yumuşak, tozlu ve çiçeksi rayihalar= İris ve menekşe tandanslı- baharatlı/ erkeksi çiçekler, parfümün açılışına uygun bir koku formu olarak, orta katmana inmiştir buradaki ve baskın notalardır. Yumuşak ve kremsi çiçekler ikinci sıradadır ve parfümü biraz tatlandırır. Portakal çiçeği, yasemin, lotus ve leylak olabilir. Bu bölümde çiçeksi bir harman görüyoruz.

Kapanış kısmında sıcak, tozlu ve tütsülü rayihalar= Burada ise, daha çok- ahşapsı tonlamalar veren odunsu notalar, öd ağacı teması ve amber vardır. Başlangıçtaki kadar olmasa da, öd ağacı kaynaklı keskin kokularla tene yapışıyor. Topraksı- köksü bir paçuli ile yumuşama gösteriyor. Amber de, odunsu notalarla uyumlu olarak yumuşak esintili seçilmiştir.

V Canto- Mastin- görüleceği üzere, notalarını katmanlı- parçalı halde yapılandırmıştır. Aromalar her katmanda bereaber- iç içe algılanmaya müsaittir. Bu açıdan uyumlu ve dengeli koku formu verir. Dengeli tatlılık olduğu da söylenebilir. Yalnızca öd ağacı vurgusunda bir miktar yapaylık seziyoruz. Yavaş bir akışkanlıkls tene oturma ve sonra da sakinleşme görülür. Tensel- tene yakın bir kokudur.

V Canto- Mastin- ilk anda yoğun ve güçlü fark edilirlik vermekte, devamında sakinleşmekte. Kalıcılığı ise, çabuk terleyen yağlı tende, iki günü buluor. Bunun sebebi yağlı ve keskin öd ağacı ve buna eklemlenen ahşapsı notalardır. Bu minvalde dengeli sıkış şarttır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Gece eğlencesi ve açık hava- dış mekân davet ve partilerinde kullanılır. Kıyafete uygulandığında leke yapabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder