19 Mayıs 2021 Çarşamba

Azzaro- Pour Homme Limited Edition EDT / 2015


























Azzaro- Fransız moda markasıdır. Bugün Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- isimli parfümü yorumlayacağız. Tozlu, yumuşak, sıcak, koyu ve az miktarda tatlı rayihalar salmaktadır. Aromatik otlar, turunçgiller, biberli baharatlar, odunsu notalar, deri ve meşe yosunu aromalarıyla belirginleşen bir koku formu vardır. Aromatik- fujer kategorisine dahil edilmiştir.

Üst- zencefil, portakal, lavanta, fesleğen, yıldız anason, rezene,

Orta- paçuli, vetiver, sandal ağacı, kakule,

Alt- meşe yosunu, amber, misk, deri.

Azzaro- Pour Homme isimli klasik parfümün sınırlı üretim ( limited edition ) olarak, 2014- 2015- 2016- 2017 çıkışlı versiyonları bulunuyor. Biz şimdi 2015 çıkışlı versiyonunu ele alacağız.

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- paçuli ve fesleğen merkezli kuru otlar ve tozlu lavanta ile başlamakta. Biraz paçuli yağlarını andıran keskin kokuya, lavanta- daha ziyade aromatik ot & bitki formatında katılıyor. Gayet erkeksi bir açılış yapılmış. Devamında zencefil ve tarçın tarzında biberli sıcak baharatlar görmekteyiz. Baharatların arasına hafifçe limon- portakal geçişleri atılmış. Sonrasında gene koyu ve kuru halde paçuli ve bunun yanında vetiver gelmekte. Kapanış faslı kuru deri aroması ve meşe yosunundan oluşuyor...

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- klasik aromatik- fujer biçimlenmesine koşut olarak, lavanta, meşe yosunu, deri, aromatik bitkiler ve odunsu notalar barındırıyor.

Burada yeri gelmişken, klasik Azzaro- Pour Homme ( 1978 ) ile Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 ) arasında bir karşılaştırma yapalım...

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' in, 1978 çıkışlı Azzaro Pour Homme' dan farkı : Azzaro- Pour Homme ( 1978 )' da tütün, çam esintileri, sabunsu aromatik otlar ve anason var. Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' da bunlar yok, sadece kuru otlar & bitkiler var.

Koku düzlemi : Kuru otlar, lavanta, portakallı zencefil- tarçın, odunsu notalar, deri ve meşe yosunudur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe tene oturur. Çok az tatlılık olmasına rağmen, notaların ( sonradan sabunsulaşan lavanta hariç ) dengeli ve uyumlu verildiğini söylemek mümkündür. Aromatik- fujerlerin günümüze uyarlanmış daha yumuşak versiyonu gibi duruyor.

Derinlik ve konfor noktası : Paçuli, portakallı zencefil, vetiver, deri ve meşe yosunudur. En fazla beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromaları böylece özetledik. Kuşkusuz bu çizgide parfüm hem ana hatlarıyla sadeleşiyor, hem de keyif ve konfor duygularına yönelerek, neredeyse mükemmelleşiyor. Tene yavaşça ve kararlı şekilde yerleşip tutunuyor. Paçuli, baharat katmanı ve deri notasının, bir EDT tarzı parfüm için kalıcılığı arttırdığı anlaşılıyor.

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 ) isimli parfüm, çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca güçlü bir kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de her daim yoğundur. Tene dengeli sıkılması halinde ( üç- dört fıs ) rahatsız etmez ve günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun hale gelir. Sonradan şunu fark ettim : Bu parfüm, Azzaro- Wanted isimli parfüme de benziyor. Azzaro- Wanted' da baharat olarak limonlu zencefil, Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' da ise portakallı zencefil var.



Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder