22 Haziran 2021 Salı

Roja Dove- Parfum De La Nui 1 / 2015


 

Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Şimdi Roja Dove- Parfum De La Nuit 1 isimli parfümün değerlendirilmesine geçiyoruz. Odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, tonka fasülyesi, amber ve misk yağı bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, şekerli, yapay, hayvansal, yağlı, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri vardır. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- gayakum ağacı, karanfil, paçuli, vetiver, safran, sedir ağacı, papirüs bitkisi,

Alt- laden otu, benzoin, Tolu balzamı, civet ( kunduz ) yağı, vanilya, misk yağı, sığla yağı, tonka fasülyesi.

Roja Dove- Parfum De La Nuit isimli parfüm, tatlı ve yapay öd ağacı, karanfil, paçuli ve baharatlı safran gibi, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve baharatımsı nüanslar harmanıyla açılmıştır. Buradaki çiçekler tamamen baharat efekti veriyor. Başlangıç faslı, parfümün bundan sonraki kısmına nazaran, daha yumuşak ve ferahtır. Ayrıca parfümün genelinde bir sıcaklık görülmektedir. Açılışı takiben, şekerli tonka fasülyesi sahne alacaktır. Gene yapay bir tatlılık veren ve bu defa yüksek hayvansallık ve yağlılık da barındıran amber / ambergris- misk yağı kombinasyonuyla kapanışa gelinmektedir.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 1 isimli parfümde odunsu- çiçeksi harmanı takip eden koku gidişatındaki aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) şarttır. Yoksa baş ağrıtır. Fark edilirlik ve kalıcılığın yüksekliği ve dengeli dozaj gibi mecburiyetleri doğuran sebep, genele yayılmış olan hayvansal yapaylık ve tatlı / şekerli vurgulardır. Gene aynı minvalde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Koku karakterinde hem Doğulu / Asyalı hem de hayvansal parfüm özellikleri bulunmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder