1 Ağustos 2013 Perşembe

Mistik ve Doğulu Bir Parfüm = Durance L'ome Oriental Wood - Baharatlı Ladin
















doğu etkili- reçineli parfüm



Durance markasıyla ilgili neler biliyoruz ?



Parfüm ve kozmetik alanında henüz yeni bir marka.  Güney Fransa' da Provence' da 1997 yılında kurulmuş. Esansiyel yağ, cilt bakım ürünü, parfüm, oda parfümü, banyo sabunu, gurme kolonyalar giibi ürün gamları bulunmakta.

Durance' ın üretim merkezi Grignan köyü köyü, organik lavanta tarlaları, üzüm bağları ve gül bahçeleriyle biliniyor. Durance ürünlerinin içeriği bu organik tarım alanlarından elde edilmekte.

Durance' ın felsefesi doğaya ve etik değerlere saygılı olmak biçimide özetlenebilir. Bu nedenle ürünlerinde tamamen saf esansiyel yağlar, bitkisel ve doğal içerikler, geri dönüşümlü malzeme kullanıyorlar. Ürünlerini yenilenebilir doğal kaynaklar kullanarak üretmekteler. Ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Ürünlerinde su kaynaklarını ve çevreyi kirleten, ciltte tahrişler yapan, doğada çözünmeyen sentetik maddeler ve yapay renklendirici ve aromalar kullanmıyorlar.



Baharatlı Ladin serisini tanıtır mısınız ?



Oryantal esintiler sunan odunsu- baharatlı bir parfüm. Harmanı da şöyle=

Üst- bergamot, kakule;

Orta- ahşap, reçine, baharatlar;

Alt- ladin ağacı, deri, amber...

Genel karakteri reçinemsi- odunsu, deri ve sıcak baharat temalı olarak ifadeye konulabilir. Canlı, ferah ve sıcak baharatlı bir açılış yapıyor. Baştan sona baharatlı bir parfüm. Odun ve baharatlar yekpare- tek parça bir katman halinde algılanıyor ve parfümü domine ediyor. Notalar birbirine ustaca yedirilmiş, iç içe geçmiş. Çok doğal ve rafine bir kokusu var. Durance' ın parfümlerinin daha epey pişmesi gerek; ne var ki, Baharatlı Ladin en kaliteli parfümü sayılır.

Koku düzlemine bakarsak=                  Derinlik ve konfor noktasına bakarsak=

- Baharat                                           - Odunsu baharatlar ve amber. Ya da şöyle olabilir=

- Odunsu reçine                                 - Odunsu reçine

-Baharatlı amber                                - Baharatlı amber

sırayla alınan kokular...                      parfümün en güzel ve gösterişli kısmı...



Bir parfüme daha önce hiç böyle bakmamıştım... Evet, bu gruplandırma görsellik açısından güzel oldu.

Tabloda da görüldüğü gibi, parfümün genel notaları aynı zamanda en şaşaalı ve debdebeli bölümü denilebilir. Koklamaya doyamıyorsunuz. Notalar gayet dengeli. Rahatsız edici bir ayrıntı bulunmuyor. Üstelik çok kalıcı ve maskülen aroması var. Gün boyunca tazelemeye gerek yok. Tenimde hafif esintilerle 24 saat hissettim.




Durance Oriental Wood, baharatların, odunların ve reçinelerin eşlik ettiği nefes kesici bir açılış yapıyor. Ladin ağacının amberimsi ve zengin aromatik kokusu egzotik ve şifalı bir harman meydana çıkarmış. Önce baharat çeşnisi, sonra derinden hissedilen odunsu- reçinemsi rayihalar ve sonunda baharatlarla desteklenen tatlı ve kremsi amberle bitiş...  Yumuşak, sıcak, tatlı notalarla yoğurulmuş bir koku...




Durance Baharatlı Ladin, size neleri hatırlatıyor ?





Bu parfüm aslında kolay yorumlanır. Odunsu- reçineli, sıcak baharatlı bir Doğu etkili parfüm. Güney ve Güneydoğu Asya' ya, Hindistan kıyılarına, Nepal' e, Japonya' ya, Batı Hint adalarına astral bir seyahat yapıyorsunuz. Bu parfümün gözümün önüne getirdiği manzara belki şöyle bir şey olur... Uzak, egzotik bir adada bulunmaktasınız. Turkuaz rengi bir okyanus, inci beyazı kumlardan oluşan bir sahil, tropik meyveler, Hindistan cevizi ve reçine kokuları, egzotik bitki ve ağaçlar... Yerli halktan birileri size bitki çayı, şifalı otlar katılmış hafif baharatlı yemek ve meyve olarak nar, mango, Hindistan cevizi ikram ediyor. Çiçek desenli yöresel kıyafetler içinde güzel kızlar önünüzde dans edip şarkı söylemekteler.




Durance Baharatlı Ladin sıcak, hoş, yumuşak ve heyecan verici bir parfüm. Hafif baharat, reçine ve tatlı amber rayihasıyla teninizde ılık deniz ve ağaç esintileri bırakıyor.


Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder