4 Nisan 2021 Pazar

Givenchy- Gentleman Only Absolute EDP / 2015


























Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Givenchy- Gentleman Only Absolute ismini taşıyan parfümü konuşacağız. Tatlı baharat temasını merkeze almış. Buna meyveler ve turunçgiller destek veriyor. Vanilya ve odunsu notalar da önemlidir. Yumuşak, ekşimsi, metalik, yapay, şekerli ve sıcak vurgular yapar. Odunsu- baharatlı kategorisinde bulunmakta.

Üstte bergamot, ortada muskat, tarçın, safran, alt notada vanilya ve sandal ağacı açıklanmış.

Givenchy- Gentleman Only Absolute- bence şekerlenmiş meyvelerle açılıyor. Buna ekşimsi ve metalik turunçgiller ekleniyor. Hatta orta katmandaki sıcak biberli baharatlarda bile metalik hissiyat söz konusudur. Bu da demektir ki, parfüm çok fazla değişmiyor, koku karakteri düz çizgide gidiyor. Vişne, kiraz ve portakal gibi meyvelerden sonra, tarçın, kakule, muskat ve safran gibi tatlımsı biberli baharatlar gelecektir. Tarçın ve safran tematik koku formudur. Hatta orta katmanda, tene oturma döneminde vanilyalı- biberli baharatları göreceğiz. Vanilya, yoğun bir pudra efekti vermek suretiyle parfümü kapanışa yönlendiriyor. Kapanışta tonka fasülyesi ve sandal ağacı şekerli bir tatlılık veriyor. Aynı koku formundan kremsi amberi sayabiliriz.

Givenchy- Gentleman Only Absolute= Neredeyse tek parça algılanmaya müsait aromalar. Şekerli meyveler, tonka fasülyesi. Yapay odunsu notalar. Pudralı vanilya. Yapışkan aromalar. Dengeli sıkış şarttır. Bu aromaların güçlü, yoğun ve kalıcı olması beklenir, değil mi ? Ama hayır. Önce fark edilirlik, sonra kalıcılık zayıf. Tene çabuk oturuyor ama orada durmak istemiyor. Sabahleyin ve çok sıcakta kullanılmaz. Serin havalar, akşam saatleri ve sonbahar- kış için idealdir. Açık havada- dışarıda olan parti ve davetlerde ve gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder