16 Nisan 2021 Cuma

L' Occitane- Oud & Rose EDP / 2015




























L' Occitane- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. L' Occitane- Oud & Rose olarak lanse edilen parfümden bahsedeceğim. Öd ağacı teması üzerinde yükselen bu koku, meyveli notalar, vanilya, çiçeksi vurgular, odunsu notalarla şekilleniyor. Bir de şunu ilave edelim= Öd ağacı temasına gül tandansı yardım eder.

L' Occitane- Oud & Rose isimli parfüm dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalara sahiptir. En azından rahatsız edici bir yanı yoktur. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmektedir.

Üst- şakayık, bergamot

Orta- gül, sedir ağacı,

Alt- paçuli yaprakları, öd ağacı, vanilya.

Sade ve basit tasarım. Yumuşak ve sıcak aromalar. Tozlu ve keskin ara nüanslar.

L' Occitane Oud & Rose isimli parfüm, yumuşak ve kremsi gülle zenginleştirilmiş öd ağacı vurgusuyla açılıyor. Öd ağacı ana tema olarak, parfümü sonuna değin domine edecektir. Diğer aromalara geçildiğinde de, kendini onları destekleyici biçimde hissettirecektir.

Daha sonra tatlı- kırmızı meyve nüansları geldi. Çilek, böğürtlen olarak tahmin ettim. Burada meyvelerin, belirgin ölçüde asitli kullanıldığına dikkat çekelim. Biraz da metalik bir hissiyat var. Bunun yanında yumuşak ve taze çiçek buketi önem arz eder= Şakayık, gül ve papatya denebilir. Bu kısımda tene yerleşme ve kuruma başlıyor. Arka planda öd ağacı teması var.

Son bölümde odunsu notaların egemenliği sezilir. Gene öd ağacı var. Kuru, tozlu ve topraksı odunsu bazlardan paçuli ve sedir ağacını sayabiliriz. Paçuli keskin ve acımsı verilmiş. Sedir ağacı ise daha yumuşak, ferah ve köksü yapıdadır. Odunsu bazlara yumuşak vanilya ve misk eşlik eder. Kapanışa gelinir. Sonlarda iyiden iyiye odunsu yapıların kontrolü ele aldığı görülür.

L'Occitane- Oud & Rose- Arap etkili parfüm olarak tasarlanmak istenmiş. Öd ağacı ve genelde odunsu notalar söz konusu olduğunda, bu yargı geçerli olacaktır. Ne var ki, meyve ve çiçek kullanımı daha ziyade yumuşak ve kremsidir. Bu bakımdan günümüz modern çiçeksi kokularına ve Doğulu nüanslara atıf yapılmaktadır.

Koku düzlemi= Güllü öd ağacı, meyveler, yumuşak çiçekler, paçuli merkezli odunsu notalar ve vanilya sırasını takip etmekte. Hızlı bir akışkanlık gösterir. Tene çabuk oturur. Ferah ve pozitif notalar daha baskındır. Terapi etkisi yapan, insanı rahatlatan aromaları var. Zihinsel odaklanma ve dikkate yardımcı olacak bir yapısı mevcuttur.

Derinlik ve konfor çizgisi= Kırmızı meyveler, gül, yumuşak çiçekler, öd ağacı, vanilya ve öd ağacı biçimine giren aromalardır. Yapaylık ve sentetiklik var mı ? Notaların uyumu ve karışımı olarak düşünürsek, bence yok. Elbette en pahalı malzeme kullanılmayabilecektir. Ama notalar bu haliyle bence rahatsız edici değil. Öd ağacı ve odunsu / ahşapsı vurgular kalıcılığı arttıracaktır. Sonra meyve ve çiçek buketi ilk anda tatminkâr bir fark edilirlik yapıyor.

L' Occitane- Oud & Rose- genel beğeniye hitap eder. Dört mevsim kullanılır. Hatta günlük kullanıma da uyar. Gün içinde tazeleyebilirsiniz. Gül, çiçek, meyve ve vanilya notaları ile kaliteli ve kalıcı bir kolonya gibi düşünülebilir. Her sosyal ortamda işinizi görür. Keskin ve tozlu paçuliden dolayı biraz dengeli sıkmak gereklidir. Akşam, soğuk havalar ve kış mevsiminde daha egzotik ve zengin rayihalar verebilecektir. Tene yapışkan bir aromayla yerleşebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder