25 Mart 2016 Cuma

Durance- Precious Amber Perfume Spray

7Nota1parfüm-özel görsel


























Sadeleştirilmiş yeniden yorum...

Durance- Fransa' da Provence' da 1997 yılında kurulmuş. Esansiyel yağ, cilt bakım ürünü, parfüm, oda parfümü, banyo sabunu, gurme kolonyalar gibi ürün gamları bulunmakta.

Durance' ın üretim merkezi Grignan köyü, organik lavanta tarlaları, üzüm bağları ve gül bahçeleriyle biliniyor. Durance ürünlerinin içeriği bu organik tarım alanlarından elde edilmekte.

Durance' ın felsefesi doğaya ve etik değerlere saygılı olmak biçiminde özetlenebilir. Bu nedenle ürünlerinde tamamen saf esansiyel yağlar, bitkisel ve doğal içerikler, geri dönüşümlü malzeme kullanıyorlar. Ürünlerini yenilenebilir doğal kaynaklar kullanarak üretmekteler. Ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Ürünlerinde su kaynaklarını ve çevreyi kirleten, ciltte tahrişler yapan, doğada çözünmeyen sentetik maddeler ve yapay renklendirici ve aromalar kullanmıyorlar.

Durance- Precious Amber ( Değerli Amber ) isimli parfüm, aslında Oda Parfümü olarak tasarlanmış. Ne var ki, bence yoğun ve güçlü bir gerçek parfüm havası veriyor. Tatlı / şekerli, tozlu, yumuşak ve keskin biçimler sunuyor. Amber teması, reçineler, baharatlar ve vanilya aromaları vardır. Oryantal grupta gösterilebilir.

Durance- Precious Amber- tozlu ve buruk baharatlarla açılmakta. Muskat, kakule ve biberimsi rayihalar algıladım. Sonrasında tatlı ve keskin reçineler sahne almakta. Vanilyamsı reçineler ve mür yağı biçiminde tahmin ettim. Orta bölümde yeşil ve ferah kokan lavanta mevcuttur. Baharatlar ise halen yerinde duruyor... Lavantalı baharatlar tarzında bir yorum yapılmış. Sonda da tozlu amber ve tatlımsı vanilya vardır.

Durance- Precious Amber- yavaş bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de bu özellikle ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı oluyor. Çünkü keskin reçineler, baharatlar ve vanilya bu performansta etkilidir. Gene aynı notalar dolayısıyla dengeli sıkılması gereklidir. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış için idealdir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Yalnız lavantalı baharatlar bir harman oluşturuyor. Kapanıştaki şekerli tatlılık ( vanilya ) pek rahatsız etmiyor. Diğer aromalar birbiriyle uyumlu verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder