7 Nisan 2021 Çarşamba

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud EDP / 2015



























Ralph Lauren- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Ralph Lauren- Polo Supreme Oud isimli parfümü inceliyoruz. Arap tandanslı bir parfümdür. Özellikle baharat ve öd ağacı kullanımı, bu tezimizi destekler niteliktedir. Sıcak, yumuşak, tozlu, tatlı ve keskin esintiler sunar. Öd ağacı teması, yumuşak baharat, odunsu notalar, tütsü ve deri gibi nüanslar veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. Supreme- Yüce.

Üstte tarçın, pembe biber, ortada öd ağacı, alt notada vetiver, gayakum ağacı gibi notalar gösterilmiş. Biz buna eklemeler yapacağız.

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud- yumuşak meyveli- tatlı baharatlarla açılıyor. Tarçın merkezli baharatlar görülüyor. Safran ve pembe biber gibi baharat nüansları verilmiş. Ekşimsi meyve- erik olabilir. Keskin ve biraz tozlu başlangıç yapılmış. Sonra bu baharatlara misk, öd ağacı ve hayvansal deri aroması destek veriyor olabilir. Çünkü, tene yerleşme döneminde yüksek sıcaklık, yapışkanlık ve plastik- yapaylık gibi hissiyat vardır. Bunu nispeten yumuşak ve ferah odunsu notalar takip etmekte. Tozlu paçuli baskın olmakta. Son kısımda tütsülü öd ağacını görmekteyiz. Böylece tenden ayrılmakta.

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud- her şeyden önce, bir nota harmanı sunuyor. Başlangıçta tarçın merkezli baharatlar, orta katmanda hayvansal deri destekli öd ağacı vurgusu, sonda ise öd ağacının tütsülü formda tek başına kalması, bu parfümü özetliyor. Odunsu notalar gene önemlidir. Diğerleri yardımcı elemandır. Açılışta tatlı ve yumuşak, sonrasında tozlu, sıcak ve sentetik biçimler vardır. Bu bakımda koku formu pek değişmez.

Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Notaların geneli sıcak, tozlu ve yapışkan olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma uymaz. Konsept ve koleksiyonluk bir parfümdür. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli esintiler yapar. Fark edilirliği her daim güçlüdür. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur. Kıyafete sıkılması halinde yağlı bir leke bırakabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder