30 Mayıs 2015 Cumartesi

Bottega Veneta- Knot EDP / 2014


























Bottega Veneta- İtalyan moda şirketidir. Bu markanın bayan kokularından Bottega Veneta- Knot isimli parfüm değerlendiriliyor. Keskin, yumuşak, tatlı ve ferah esintileri var. Turunçgiller, beyaz çiçekler, vanilya ve misk gibi koku nüanslarına sahiptir. Çiçeksi grupta gösterilmekte.

Üst- clementine meyvesi, mandalina, misket limonu, neroli, portakal çiçeği,

Orta- lavanta, gül, şakayık,

Alt- misk, tonka fasülyesi.

Bottega Veneta- Knot- açılışta ve devamında erkeksi aromaları önümüze koyuyor= Tatlı ve keskin turunçgiller ve turunçgilli- lavantalı yeşil- erkeksi çiçekler ferah ve enerjik başlangıca yönelmiştir. Turunçgiller açılışta ve parfümün genelinde baskın temalardır. Ayrıca turunçgil tandanslı çiçekler de açılışta daha yoğundur. Lavanta geri planda kalmıştır. Orta bölümde kadınsı aromalar var. Yumuşak beyaz çiçekler, daha fazla hissediliyor. Tatlılığı dengelenmiş kremsi vanilya ve misk aromalarıyla sona geliniyor.



Bottega Veneta- Knot- açılışta mandalina- portakal gibi narenciye vurgularını kullanıyor. Buna portakal çiçeği ve lavanta gibi erkeksi çiçekler katılıyor. Sonra gül, şakayık ve frezya klasik kadınsı çiçekler algılanıyor. Unisex kullanıma izin veren bir parfüm olmuş. Parfümün ana teması turunçgil kokularıdır. Açılışta turunçgiller ve erkeksi çiçekler, sonrasında da kadınsı çiçekler ve vanilya harmanlanmış ve birbirine karışmıştır. Bu açıdan parfüm, tek parça- turunçgil olarak algılanmaya müsaittir. Notalar uyumlu ve tatlılık dengelidir.

Bottega Veneta- Knot- çok kaliteli narenciyeli- çiçeksi kolonya gibi kokuyor. Fark edilirlik ve kalıcılık böyle değerlendirilmelidir. İlk anda saldırgan bir fark edilirliği var. Sonra tene oturup sakinleşiyor. Hızlı akışkanlık yapıyor. Tene yakın kalıyor. İlkbahar- yaz sezonu, günlük kullanım ve sosyal ortamlar için uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder