12 Haziran 2015 Cuma

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense EDP / 2014


























Nicolai Parfumeur Createur- Fransız niş parfüm üreticisidir. Bugün, Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense isimli parfümü yorumlayacağız. Deri grubunda gösteriliyor. Tatlımsı, yumuşak, tozlu, kuru ve bir miktar hayvansal aromalar vermekte. Kırmızı meyveler, aromatik otlar, baharatlar, tütün ve deri temaları, vanilya ve odunsu notalar bu parfümün biçimlenmesine katkı yapmış.

Cuir Cuba= Küba derisi. Bu parfüm, Küba purolarından ve derisinden esinlenmiş.

Üst- limon, yıldız anason, meyan kökü, nane,

Orta- lavanta, sardunya, ylang ylang, manolya, kişniş, kimyon,

Alt- paçuli, sedir ağacı, tütün, saman, liatris çiçeği, civet.

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense- açılışta kısa bir süre tatlı- kırmızı meyve efekti veriyor. Kiraz ve vişne, ilk sıkışta teninize şöyle bir dokunup geçiyor.



Aromatik otlar ve tatlımsı baharatlar, parfümün asıl açılışını yapmakta. Nane, kişniş gibi keskin aromatik otlar, lavanta ve biberli zencefil hissediliyor. Devamında lavanta, kendi çapında yeşil- ferah çiçeksi biçime yönelecektir.

Biberli baharatlar ( zencefil- kimyon ), orta katmanda baskınlaşıyor. Kuru- samansı tütün vurgusu buna katılıyor. Dumansı, eski ve olgun tütün vurgusunun içinde, kuru otlar olabileceğini düşünüyorum. Buradaki tütün, kuru tütün yapraklarını andırmakta.

Tütün ve deri notaları, son bölümde ana temadır. Burada tütün, ballı- pipo tütünü efektindedir. Buna ikinci dereceden, kuru deri teması destek veriyor. Son bölümün yardımcı elemanları odunsu notalar ( kuru paçuli ) ve hayvansal vanilya olabilir.

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense- açılışta keskin biçimde verilen kırmızı meyveler, aromatik otlar ve orta katmandaki kuru ve tozlu tütün notaları ile fujer karakteri yansıtıyor. Baharatlar ve ballı tütün akorları ile Doğulu tandanslar veriyor.



Koku düzlemi- ana hatlarıyla aromatik otlar, tatlı- biberli baharatlar, tütün- deri vurgusu, odunsu notalar ve hayvansal aromalardır. Notalar harman halinde, iç içe geçmiştir. Hayvansal vanilya hariç, diğer aromalar dengeli ve uyumludur. Dengeli bir tatlılık vardır.

Derinlik ve konfor noktası- sadeleşmiş haliyle lavanta, zencefil, kuru otlar ve kuru & ballı tütün ve paçulidir. En beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromaları böyle belirledik. Bu çizgide kaliteli, zengin ve dolgun harman vardır. Tatlılığın, kuru ve tozlu dokunuşlarla dengelendiği görülmekte.

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense- yavaş bir akışkanlıkla, bir saat sonra tene yerleşiyor. Tütün, deri, paçuli ve hayvansal nüanslarla tene yapışıyor. Dengeli sıkış ( üç- dört ) şarttır. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Tene yakın durma eğilimindedir. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı üç günü bulmaktadır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Açık hava- dış mekân davet ve partilerinde ve gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder