17 Aralık 2016 Cumartesi

Tom Ford- Patchouli Absolu EDP / 2014





























Tom Ford- ABD modasının önemli temsilcilerindendir. Şimdi Tom Ford- Patchouli Absolu isimli parfümü konu seçtim. Yumuşak, kremsi, tatlı, kuru, sıcak ve metalik esintileri vardır. Reçineler, odunsu- ahşapsı katman, çam esintileri, deri, yosun ve vanilya gibi koku nüansları vermekte. Paçuli temalı olması istenmiş. Odunsu grupta gösterilmiş.

Paçuli, defne yaprağı, biberiye, gayakum ağacı, cypriol yağı, kaşmir ağacı, tonka fasülyesi, yosun, amber, misk ve deri notalarına yer verilmiş.

Tom Ford- Patchouli Absolu isimli parfümü koku katmanlarına göre yorumlamayı düşünmekteyiz=

1- AĞAÇSI- AHŞAPSI KATMAN

Bu katman, açılış kısmı ve devam notalarından meydana gelir. Tom Ford- Patchouli Absolu- kremsi ve yumuşak paçuliyle başlamakta. Paçuli teması hemen açılışta kendini gösteriyor. Sonrasında çam ağacı / çam esintileri sahne alıyor. Devamında kuru öd ağacı merkezli ahşapsı vurgular ve ağaç reçinelerinden oluşan bir katman mevcuttur.

Ağaçsı- Ahşapsı katmanın genel karakteri= Ferah, enerjik, metalik, kuru, yumuşak ve kremsi.

2- HAYVANSAL NOTALI KATMAN

Tom Ford- Patchouli Absolu- son bölümde, sınırlı da olsa hayvansal biçimlere yönelmekte. Bunu da şekerlenmiş vanilya, yosunlu amber ve kuru deri notasıyla yapıyor. Vanilya yapay ve sentetik olmakla, tatlılığı gereksiz yere yükseltiyor. Diğer notalarda bir sorun yoktur.

Hayvansal Notalı katmanın genel karakteri= Yumuşak, ferah, kuru ve aşırı tatlı.

Tom Ford- Patchouli Absolu- nota katmanları arasında yavaş bir geçişkenlikle tene oturuyor. Esasen, yapışkan ağaç reçineleri ve vanilya ile tene yakın kalıyor. Yapışkanlık ve şekerli tatlılık nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmaz. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış kokusudur. Açık hava- dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Fark edilirlik şüphesiz her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende, kalıcılığı bir günü geçiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder