6 Aralık 2016 Salı

Boucheron- Place Vendôme Elixir EDP / 2014



























Boucheron, 1858 yılında kurulan takı- mücevher firmasıdır ve Fransa merkezlidir. Frêdêric Bucheron tarafından kurulmuş. Bu markanın kadın parfümlerinden birini konu alıyoruz.

Bucheron- Place Vendôme Elixir, Paco Rabanne- One Million ismil parfümün kadınsı ve daha çiçeksi versiyonu gibi duruyor.

Genel bir tatlılık, dengeli aromalar, temiz ve rafine hissiyat takdir edilir.

Günlük kullanıma uygundur. Mevsim, ortam ve saat sınırı yoktur. Tene bolca sıkılabilir.

Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor. 

Üstte mandalina, pembe biber, armut; ortada gül, yasemin, portakal çiçeği; alt notada ise gül ağacı ve vanilya sıralanmış. Notalar önemli değil. Çünkü, One Million benzeri bir parfümün nasıl koktuğunu yorumlamak kolay olur. Yalnız buradaki fark şudur= One Million' da olmayan tatlı, kremsi, yumuşak beyaz çiçekler ve tatlı meyveler Boucheron Place Vendôme Elixir' in ayırt edici koku nüanslarıdır...

Tatlı meyveli ve parlak- metalik turunçgilli açılışı beğendim. Biraz da nane- fesleğen türünden otsu akorlar var. Turunçgil olarak keskin greyfurt ve mandalinayı tahmin ettim. Devamında tarçın ve biber tandanslı tatlı ve yumuşak baharatlar belirginleşti ve tene yerleşme başladı. Meyveli tonlar da baskınlaşıyor. Çilek ya da armut olduğunu düşündürecek şeyler var. Baharatlara orta bölümden itibaren yumuşak beyaz çiçekler katılmakta= Şakayık, gül, yasemin biçiminde tahmin yaptım. Kapanışta hafif odunsu notalar, misk ve vanilya gibi katman var. Burada şekerli bir tatlılıktan dem vurulabilir. Ne var ki rahatsız edici değil.

Sürprizi olmayan bir parfüm olmuş. Kolonya tarzında hafif, fresh biçimler değerlendirilir. Ama lüks ve pahalı bir kolonya olur. Tende kalıcılığı yeterlidir. İlk sıkışta baskın bir fark edilirliği var, sonra yumuşuyor. Klasik tatlı, bol meyveli kadın parfümlerine örnektir. Bununla birlikte erkek kullanımına da yöneliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder