1 Eylül 2016 Perşembe

Olfactive Studio- Ombre Indigo EDP / 2014























Olfactive Studio, Fransız parfüm markasıdır. Celine Verleure tarafından 2011 yılında kurulmuş. Markanın misyonu; modern sanat fotoğrafçılığı ile parfüm sanatını ve üretimini ilk defa harmanlamaktır.

Olfactive Studo Ombre Indigo, bugünkü parfüm incelememiz olarak seçildi.

Bu parfümde çiçeksi tabanlı notalar, meyveli notalar, odunsu notalar ve reçineler sentezlenmiş. . Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiş. Notaları da şöyle açıklanmaktadır=

Üst- turunç yaprağı, sümbülteber, safran, erik,

Orta- vetiver, papirüs, tütsü/ buhur, deri,

Alt- benzoin, reçine, ambergris, misk.

Olfactive Ombre Indigo, biraz yapay notalarla başlayan bir koku olmuş= Sucul notalar, deri, kırmızı meyveler ( erik, vişne ) ve vetiver bazlı odunsu notalar birbirine karışmaktadır. Pek alışık olmadığımız bir açılıştır. Beğenip beğenmemekte kararsız kaldım. Zaten parfüm, teninizde açık mavi renkli bir sıvı bırakıyor. Modern ve farklı bir açılış olduğu kesindir. Sucul notalar ferah ve dinamik hissiyat veriyor.

Devamında safran, sümbülteber gibi çiçeksi notalar ve aromatik otlar vardır. Çiçekler yapışkan ve pudralı tondadır. Açılıştaki meyveler de keza tene yapışıyor. Çimen, yaprak, çam iğnesi gibi aromatik ot biçimleri alınıyor. Otsu rayihalar, yumuşak, ferah ve güzeldir.

Kapanışa geldiğimizde; amber, reçineler ve yumuşak misk gibi nüansların tütsülenmiş deri tarzında yorumlandığını takdir ediyoruz... Kapanış kısmı ilginç bir yapılanma göstermekte. Amber ise, özellikle bu bölümde etkilidir ve bu etki, gayet uzun sürer.

Olfactive Studio Ombre Indigo- tene yakın durmakta, tene yerleşip güzelleşmekte= Tütsü, ambersi unsurlar, odunsu tonlar bu konuda etkili olmuştur. Yapışkan bir yapısı olduğunu söylemiştik. Dengeli sayılabilecek bir tatlılığa da sahiptir. Sonlarda parfüm ısınıyor ve bu katmandaki notalar arasında bir baharat harmanı anlaşması var. Aromatik hissiyat ise, şöyle veya böyle, parfümün genelinde dominant olabilmiştir.

Notalar, açılış faslı dışarıda kalmak kaydıyla, dengeli ve uyumlu düzen gösteriyor. Açılışta sentetik- yapay ozon/ su notası kabul edilebilir. Ne var ki, ardından gelen deri ve meyvelerde yapaylığın devam etmesi- en azından ben böyle bir hisse kapıldım- iyi olmamış... Deri notası kapanışta gene karşımızdadır. Bu defa güzel bir baharat harmanına katkı yapıyor.

Alışılmadık, özgün ve konsept bir deneme olduğu kesin... Bu parfümü doğru değerlendirebilmek için, belli bir tecrübe birikimine ihtiyaç duymaktayız.

Olfactive Studio Ombre Indigo, pek oryantal tarzı yansıtmıyor. Çiçeksi bazlar bir dereceye kadar parfümde söz sahibidir. Odunsu notalar, deri, amber belirgin nüanslardır. Fakat, her daim aromatik hava, bu notaları kuşatmıştır. Aromatik- odunsu, aromatik- çiçeksi/ misk gibi gruplarda yer alabilecektir.

Tende kalıcılığı başarılı değerlere imza atıyor. Deri, odun, tütsü, amber bu işi yerine getiriyor. Günün büyük kısmında kalıcıdır. Fark edilirliği de bu sayılan notalarla ilgilidir. Ne ki, tene oturup, dışarıya karşı kalıcılık yapar. Aromatik hissiyat ile her mevsim kullanılabilecek bir kokudur. Deri- odun- amber biçimleriyle sonbahar- kışa yönelir. Çok sıkılmasa iyi olur. Gündelik kullanıma uyan bir yönü kuşkusuz var. Akşam davetleri ve kokteyller için ideal sayılır. Çünkü, serin, puslu, kasvetli, karanlık bir havası var.

Koku- 3 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder