16 Aralık 2016 Cuma

Bond No. 9- Queens EDP / 2014




Bond No. 9- ABD merkezli parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- Queens isimli parfümü inceliyoruz. Şekerli, tatlı, kremsi, yapay ve ferah yapısı var. Meyveler, odunsu notalar, çiçeksi notalar, misk, reçineler ve amber gibi koku içerkilerine sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- bergamot, böğürtlen, kakule,

Orta- sümbülteber, champaca çiçeği, osmanthus,

Alt- sandal ağacı, benzoin, misk, amber.

Bond No. 9- Queens isimli parfümün açılışını yapan şekerli meyveler, büyük ölçüde tatlı- kırmızı orman meyveleri tandanslıdır. Vişne / böğürtlen, yaban mersini ve ahududu gibi tahminler yapabiliriz. Sonrasında çiçeksi notalara geçilmekte. Ön planda yeşil kokan ferah ve sucul çiçekler var. Şakayık ve sardunya olabilir. Bunu kremsi çiçekler destekilyor. Osmanthus ( biraz baharatlı- sarı çiçek formunda ), klasik yasemin ve manolya biçiminde düşünüyoruz. Son kısımda tatlılık bayağı yükseliyor. Bunun nedeni sandal ağacı- vanilyamsı reçineler- amber üçlüsüdür. Burada sandal ağacı daha baskındır. Sulandırılmış yapay misk notası kapanışı yapıyor.

Bond No. 9- Queens isimli parfümün koku karakterinde, çiçeksi notalar şüphesiz önemli rol oynamakta. Yalnız öncesinde, açılışta yoğun bir şeker bombardımanı içinde meyveler uzun süre etkili oluyor. Bu da parfümün gayet yavaş akışkanlıkla tene oturması demektir. Tene yapışma ve yakın kalma durumu ise, ancak iki saat sonra tamamlanıyor. Bu süre zarfında sade meyveli parfüm gibi davranıyor. Meyveli ve çiçeksi harmanlar ( ki kendi katmanlarında iç içe geçmiştir ), odunsu notalar, reçineler ve amber vurguları sırasıyla tene yerleşiyor. Yoğun şekerli tatlılıktan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Bu hususa dikkat buyurulursa, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygun olacaktır. Nota geçişlerinde sorun yok. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve saldırgandır. Devamında sakinleşir ve tensel koku formuna geçer. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Özellikle çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık seviyesine ulaşır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder