14 Aralık 2016 Çarşamba

Versace- Pour Femme Oud Oriental EDP / 2014


 
 














Versace- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Versace- Pour Femme Oud Oriental isimli parfümü konu olarak seçmiş bulunmaktayım. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlımsı, yağlı, yapay, hayvansal, sıcak, pudralı, yumuşak ve biraz ferah esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- gül, safran, frezya,

Orta- menekşe, kediotu, paçuli,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), deri, sandal ağacı, vanilya.

Versace- Pour Femme Oud Oriental isimli parfümün başlangıcında gayet tatlımsı kokan çiçeksi notalar var. Gül, safran ve frezya hissediliyor. Geleneksel Arap parfümü gibi açılıyor. Sonrasında sıcaklık yükseliyor ve peş peşe hayvansal tarzda yağlı ve yapay aromalar geliyor. Bunlar arasında odunsu notalar önemlidir. Tematik öd ağacı, deri, vanilya ve sandal ağacı sıralanmaktadır. Orta bölümün devamında bu sefer pudralı koku karakteri sahne alacaktır. Menekşe, kediotu ve manolya gibi çiçeksi notaların yanı sıra, odunsu notalardan paçuli var. Kapanış da aynı notalarla gerçekleşiyor.

Versace- Pour Femme Oud Oriental isimli parfümü, koku ekseni açısından basitçe iki gruba ayırabiliriz : Açılıştaki tatlımsı çiçekler katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hayvansal aromalar ve pudralı çiçeksi notalar ise, iç içe geçip harmanlanmış biçimde algılanır. Tatlımsı çiçeksi notalardan hemen sonra, hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün süren kuvvetli kalıcılık yapar. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Yoksa baş ağrıtır ve burun ve zihin algısını zorlar. Üç- dört fıs yeter. Hayvansal ve pudralı koku karakterinin genel gidişata egemen olması dolayısıyla fark edilirlik ve kalıcılık artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder