28 Aralık 2016 Çarşamba

Köşe Yazısı : Parfüm Hakkında Sorulan Sorular




Bana, parfümle ilgili birçok soru geliyor. Bu soruların bazıları kendimi parfüm konusunda eğitmeme de vesile oluyor. Beni parfümle ilgili araştırma ve üretim yapmaya yönlendiriyor. Şimdi bazı sorulara bakalım...

Bir kadın takipçimizden gelen soru :

Makyaj malzemesi ve ruj gibi kokan parfümlerden hoşlanıyorum. Ne tavsiye edersiniz ?

Sizin istediğiniz parfümde sabunsu, pudralı ve tozlu çiçekler olmaldır. Sümbülteber, orkide, iris, sardunya, kediotu bu çiçeklere örnektir. Sabunsu baharat olarak, zencefil olabilir. Bu çiçekler tonka fasülyesi, amber, vanilya, sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli gibi odunsu notalarla ve reçinelerle beraber kullanılmalıdır. Yves Saint Laurent- Paris, Thierry Mugler- Alien, Chanel- Coco Mademoiselle, Amouage- Opus 9 gibi parfümler kullanabilirsiniz.

Başka bir kadın takipçimizin sorusu :

Ben duş jeli, şampuan ve sabun gibi kokan parfümleri beğeniyorum. Tavsiyeniz nedir ?

Parfümünüzde soğuk ve nemli aromatik otlar, sucul notalar, narenciye notaları, yeşil bitkiler, tatlı- kırmızı meyveler olmaldır. Adaçayı, nane, tarhun, okaliptüs, mandalina, greyfurt, limon, portakal, ahududu, çilek, kuş üzümü, vişne notaları olmalıdır. Yumuşak çiçekler ile pudralı çiçekler harmanlanmalıdır. Yasemin, gül, ylang ylang, frezya, sümbülteber, gardenya, iris ve menekşe gibi çiçekler olmalıdır. Christian Dior- J'Adore, Guerlain- Idylle, Versace- Vanitas, Lancome- Poeme, Michael Kors- Sexy Amber bu kokulara örnek verilebilir.

Erkeklerin en çok sorduğu soru :

Afrodizyak parfümler satıyor musunuz, ne önerirsiniz ?

Afrodizyak kelimesi, her şeyden önce, cinsel ilişkiden alınan keyif ve rahatlama demektir. Elbette bir hamamda yıkanıp kese yaptırmak veya aromaterapi bitki kürleriyle vücudumuza masaj yaptırmak, afrodizyak etkilere yol açar. 

Gerçekten de, afrodizyak etkili parfümler vardır. Tropik meyveler, kırmızı meyveler, tatlı- orman meyveleri ve aromatik otlar bir parfümün afrodizyak çağrışımlar yapmasına neden olur. Creed- Green Irish Tweed, Calvin Klein- Crave, Tom Ford- Azure Lime böyledir. Ayrıca vanilya, karamel, kakao, çikolata ve fındık aromalı parfümler de afrodizyaktır. Dior- Homme, Valentino- Uomo buna örnek verilebilir. 

Erkeklerin sorduğu soruların en önemlisi :

Ben odunsu parfümleri tercih ediyorum. Öneriniz nedir ?

İstediğiniz parfümde sedir ağacı, vetiver, paçuli ve ağaç reçineleri olacaktır. Tozlu ve biberli baharatlar da olabilir. Hermes- Terre D' Hermes, Comme des Garcons- Wondewood, Marc Jacobs- Bang Man kullanabilirsiniz.

Kalıcı, güçlü ve yoğun aromalı parfümler olarak ne tavsiye edersiniz ?

Baharat, reçine, amber ve odunsu notalar barındıran parfümler kullanmalısınız.

Kolonya tarzında, hafif, yumuşak ve ferah parfümler olarak ne tavsiye edersiniz ?

Aromatik otlar, çiçekler, meyveler ve narenciye esintileri, parfümünüzde baskın olmalıdır.

Yumuşak, hafif ve rahatsız etmeyecek bir koku arıyorum. Aynı zamanda güçlü ve kalıcı olsun. Ne tavsiye edersiniz ?

Böyle bir parfüm yoktur. Yumuşak ve hafif parfümler meyve, çiçek, bitki ve narenciye gibi hafif aromalar barındırır. Bunlar elbette çok kalıcı olmaz. Güçlü ve kalıcı kokular arıyorsanız, baharatlı ve odunsu notalı parfümler kullanın.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder