30 Aralık 2016 Cuma

Yves Saint Laurent- Splendid Wood EDP / 2014




 
 

Fransız moda markası Yves Saint Laurent- Oryantal Koleksiyonu' ndan özel parfümleri piyasaya sürdü. Bugün, onlardan birini inceleyeceğiz. Yves Saint Laurent- Splendid Wood ( Muhteşem Ahşap ) isimli parfümü konu olarak belirledik.

Sıcak, kuru, yumuşak, biberli, tatlı ve tozlu rayihalar vermekte. Odun ve ahşap vurguları ana temadır. Baharat, reçine ve tütsü- duman esintileri de genel anlamda önemlidir. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösterilmekte.

Üst- tütsü, kakule,

Orta- oryantal odunsu notalar, yasemin zambağı,

Alt- cypriol yağı, sedir ağacı, öd ağacı.

Yves Saint Laurent- Splendid Wood- sırasıyla tütsülü karabiber, yasemin merkezli beyaz yumuşak çiçekler, öd ağacı tandanslı ahşap notaları ve ağaç reçineleri gibi koku formlarıyla belirginleşmekte. Böylece sade biçimlenme, hızlı akışkanlık ve çok değişmeyen, büyük oranda sabit kalan koku nüansları olduğu söylenebilir.

Yves Saint Laurent- Splendid Wood- dumanı tüten biberli baharat efektiyle başlıyor. Biberli ve yanık baharatlar, orta bölümde yumuşak kremsi çiçeklerle ( yasemin, lotus, mimoza ? ) daha ferah biçime yöneliyor. Bu çiçeksi notalar sınırlı bir tatlılığa meydan veriyor. Son bölümde, tamamen kuru ahşapsı notalar egemendir. Parfümün genelinde sıcak esintiler görülmekte. Aromalar katman halindedir.

Dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Üç- dört defa fıslatmak yeter. İdeal bir sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Ahşap tonlamalarıyla tene yerleşir. Çabuk terleyen yağlı tende, iki boyunca güçlü kalıcılık yapar. Fark edilirliği ilk anda yüksektir, tene oturmayla birlikte sakinleşir. Tene yakın kalır. Aromalar genellikle uyumlu ve dengeli olmuş. Yalnızca son bölümde ağaç reçineleri, tatlılığı bir miktar yükseltiyor. Başkaca bir sorun gözükmüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder