25 Kasım 2016 Cuma

Frederic Malle- Eau De Magnolia EDP / 2014

 















Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Frederic Malle- Eau De Magnolia isimli parfüm hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar, meşe yosunu ve amber içeriklidir. Sabunsu, tatlı, tozlu, pudralı, soğuk / serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- bergamot,

Orta- manolya, vetiver, paçuli,

Alt- meşe yosunu, sedir ağacı, amber.

Frederic Malle- Eau De Magnolia isimli parfümü başlangıcını sabunsu & pudramsı çiçeksi notalar ( manolya, mimoza, sümbülteber ) ve yeşil ve ferah kokan turunçgiller ( bergamot, limon ) oluşturmakta. Devamında ve orta katmanda yeşil / bitkisel ve ferah koku formu egemen oluyor : Gene bergamot, odunsu notalar ( vetiver, paçuli ) ve meşe yosunu bu anlamdadır. Meşe yosunundan dolayı tatlı ve ferah rayihalar alınıyor. Yumuşak ve tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı ), sonlara doğru geldiğimizi haber vermekte. Tatlı ama yapay amber kapanışı yapmıştır. 

Frederic Malle- Eau De Magnolia isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı etkili bir fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık performansına sahiptir. Günün farklı saatlerine göre dozaj ayarlamasıyla ( üç- dokuz fıs ) kullanılabilir. Sabunsu, pudralı ve tozlu tonlamalar genelde hakim olduğundan, kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Son bölümdeki yapaylık pek rahatsız etmiyor. Nota geçişleri de başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder