19 Nisan 2023 Çarşamba

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense / 2020

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, hayvansal, yağlı ve yapay esintileri var. Baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi, deri ve misk aromaları barındırıyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilebilir. 

Üst- karabiber,

Orta- sümbülteber, susam, portakal çiçeği, 

Alt- vanilya, paçuli, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense- başlangıçta baharatlı vurgular yapıyor. Kremsi tonlarda karabiber var. Hemen çiçeksi notalara geçiliyor. Önce şekerli tarzda neroli ve zambak algıladım. Sonra yasemin ve frezya gibi kremsi çiçekler sahne aldı. Son bölüm artık tamamen pudralı notalardan oluşacaktır. Mesela pudralı çiçeksi notalar ( sümbülteber, manolya, kediotu ) iyice koyu, makyaj malzemesi ve fondöten kokuları veren yapıdadır. Bunları takip eden vanilya & tonka fasülyesi ve deri içerikleri de pudralı tonlamalar vermekte. Pudralı aromalar çeşnisinden ayrılan tek koku formu, hayvansal ve yağlı misk olmakta.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense isimli parfümün, fujer tarzında bir koku olduğuna kuşku yok. Yalnız adını tam koymak gerekiyor. Günümüzün şekerli fujerlerinden biridir. Şekerli / kremsi baharatlar, çiçeksi notalar, şekerli ya da pudralı olabilen tonka fasülyesi, onun bu yönüne işaret ediyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Burada bir nebze, pudralı aromaları iç içe geçmiş tek bir koku harmanı olarak değerlendirebiliriz. Gayet yavaş akışkanlıkla kremsi ve pudralı katmanlara geçiliyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık vermekte. Kuşkusuz yoğun şekerli- kremsi- pudralı yapısal düzen, kalıcılık ve fark edilirliği yüksek seviyelere çıkarıyor, ne var ki zihin ve burun algısını zorluyor. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yeter. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, tatlı- şekerli- kremsi- pudralı tonlamaların tende üst üste binmesi ve sondaki hayvansallık koku karakterinde bir karmaşaya yol açıyor. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi tatmin edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder