22 Nisan 2023 Cumartesi

Jean Paul Galtier- So Scandal! EDP / 2020

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- So Scandal! ( Yani Scandal! ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, tozlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, vanilya, misk, meyveler ve sütlü aromalar barındırmakta. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Ahududu, sümbülteber, süt, yasemin zambağı, portakal çiçeği gibi notalar açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Jean Paul Gaultier- So Scandal! isimli parfüm, sütlü ve şekerli meyvelerle açılmakta. Ahududu, aslan meyvesi ve kuş üzümü olabilir. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Bunu üç gruba ayırabiliriz : Sırasıyla yeşil- ferah kokan çiçekler ( bariz bir tatlılık içinde neroli, portakal çiçeği ), kremsi çiçekler ( yasemin, manolya, frezya ) ve pudralı ve tozlu çiçekler ( sümbülteber, kediotu ). Yüksek kremsi tonlamalarla belirlenen vanilya- misk kapanışı yapıyor.

Jean Paul Gaultier- So Scandal! isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla beş dakika içinde tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki günü bulan güçlü kalıcılık performansı söz konusudur. Pudralı ve yüksek kremsi vurgular bunda etkilidir. Açılıştaki meyveler, şekerli hissiyatla muhtemelen yapay olacakken, bu olasılık sütlü aromalarla başarılı biçimde dengelenmiş. Fakat sondaki yüksek kremsilik ve pudralı çiçeksi notalar, tene dengeli dozaj gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış sezonuna, akşam saatlerine ve soğuk / serin havalara uygundur. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder