2 Mayıs 2023 Salı

Roberto Cavalli- Florence Blossom EDP / 2020


























Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Roberto Cavalli- Florence Blossom isimli bayan parfümünü yorumluyoruz. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk bu parfümü yönetiyor. Tatlı, yumuşak, kremsi, ferah, şekerli ve sıcak yapısı var. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üst- bergamot, mandalina, kuş üzümü,

Orta- gül, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- ambroksan, iris, paçuli, sandal ağacı.

Roberto Cavalli- Florence Blossom isimli parfüm, şekerliliğe kayan kremsi meyvelerle ( kuş üzümü, aslan meyvesi ahududu ) başlamıştır. Orta katmanda sucul ve yeşil- bitkisel karakterde tatlı çiçeksi notalar ( gül, manolya, yasemin, lotus ) vardır. Ayrıca meyvemsi aromalar da etkinliğini sürdürmektedir. Son bölüm tamamen odunsu notaların ( kremsi paçuli, tatlı sandal ağacı ) egemenliğinde olacaktır. Bu bölümde sıcaklık artıyor. Ayrıca hayvansal misk aroması da algılanıyor.

Roberto Cavalli- Florence Blossom- iki farklı koku düzeninde ele alınabilir : Meyveli ve çiçeksi katmanlar sucul- yeşil- tatlımsı rayihaları ile günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine hitap etmektedir. Kapanış faslını oluşturan odunsu- misk katman da sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam üçgeninde kullanıma izin verir. Yani günün farklı zamanlarında dozaj ayarlaması yapılarak, günlük kullanım ya da dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmesi moduna geçilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı biraz yüksek oluyor : Odunsu- misk katmanında, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Ancak tatlılık genelde yüksek seviyelerde seyrettiğinden, tene dengeli sıkılması iyi olur. Son bölümde sandal ağacı- misk çizgisinde bariz yapaylık mevcuttur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder