11 Mart 2023 Cumartesi

Salvatore Ferragamo- Ferragamo EDT / 2020

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir şirkettir. Bugün Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümü incelemek istedim. Tatlımsı, kuru, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatımsı nüanslar, aromatik otlar, deri, meşe yosunu, odunsu notalar ve misk aromaları barındırıyor. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- adaçayı, bergamot, limon,

Orta- menekşe yaprağı, deri, sedir ağacı,

Alt- meşe yosunu, misk, vetiver.

Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümün açılışını yapan turunçgiller ve çiçeksi notalar tatlımsı, ferah ve yeşil / bitkisel kokuyor. Limon, bergamot, menekşe, menekşe yaprağı, siklamen ve lotus bu anlamdadır. Sıcak ve kuru yapıdaki biberli notalar / baharatımsı nüanslar ve aromatik otlar, ara geçişleri yapmaktadır. Biber, kakule, biberiye ve adaçayı sayılabilir. Yapay deri notası hemen ardından geliyor. Yeşil ve ferah kokan tatlımsı meşe yosunu ve odunsu notalara ( vetiver ) gene yapay misk notası katılıyor ve sona geliniyor.

Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aromatik- yeşil erkeksi kolonya havasındadır. Kuru aromatik otlar ve yapay deri- misk ikilisi biraz rahatsız edebileceğinden, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Koku karakterinde, ağırlığı yeşil / bitkisel notalar ( limondan vetivere kadar ) oluşturmaktadır. Diğer aromalar ( biberden miske kadar ) yardımcı elemandır. Dengeli bir tatlılık olduğu söylenebilir. Deri ve miskteki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder