29 Mart 2023 Çarşamba

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee / 2020


























Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Eau De Parfum Boisee isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, yumuşak, pudralı, tozlu, sıcak ve ferah esintileri var. Baharatlar, çiçeksi notalar, deri, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- karabiber, kişniş, sardunya,

Orta- iris, sedir ağacı, kakao kapsülü,

Alt- sandal ağacı, paçuli, odunsu notalar.

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee- yumuşak biberli baharatlarla ( karabiber baskın ) açılıyor. Sonrasında ikisi de pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar ( iris ) ve deri notaları geliyor. Kapanışta gurme notalar ( kakao ) ve odunsu notalar ( sandal ağacı baskın ) gayet tatlı esintilere sahiptir. Ancak bu tatlılık en azından beni rahatsız etmedi. Nota geçişleri de başarılı sayılır. Sonda biraz tozlu çikolata hissiyatı da olabilir.



Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee isimli parfüm, pudralı iris, deri ve tatlı gurme notalarla Christian Dior- Dior Homme isimli parfümün koku geleneğini yansıtıyor. Aslında bu saydığımız koku grubu, parfümün tematik yönünü ( gurme parfüm ) ve ana geçişlerini göstermesi bakımından fikir vermektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde karakteri belirginleşiyor ve tene oturma işlemi tamamlanıyor. Tene dengeli sıkıldığı takdirde ( dört- beş fıs yeter ) günlük kullanımda, sosyal ortamlarda ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kendine yer bulacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapıyor. Gurme notalar bu performansta etkilidir. Fark edilirliği ilk dışarıya karşı yoğundur. Sonrasında sakinleşip tensel koku haline geçer.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder