7 Nisan 2023 Cuma

Tom Ford- Beau De Jour EDP / 2020


























Tom Ford- ABD moda markasıdır. Bugün Tom Ford- Beau De Jour isimli parfümü inceleyeceğiz. Bu parfümde lavanta aroması baskındır. Hatta ana tema rolünü oynamaktadır. Çam esintileri, aromatik otlar, meşe yosunu ve vanilya gibi koku içerikleri de vardır. Buruk, tozlu, ferah, yumuşak, tatlı ve biraz keskin bir yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- lavanta özü, lavanta,

Orta- biberiye, sardunya, nane, meşe yosunu, fesleğen,

Alt- paçuli, amber.

Tom Ford- Beau De Jour- açılışta ve devamında eski ve tozlu kokan lavanta aromasını ön plana çıkarıyor. Başlangıç 1970' li ve 1980' li yılların lavanta kolonyalarına benziyor. Lavanta parfümde ana temadır ve baştan sona değin koku gidişatını domine eder. Orta bölümde yeşil kokan ferah aromalara rastlıyoruz. Bunlar yeşil nane ve yeşil çam esintileridir. Aslında orta notalarda gösterilen biberiye ve fesleğen gibi aromatik otların hepsi birden keskin çam esintileri gibi kokuyor diyebiliriz. Tatlımsı meşe yosunu ve gene tatlımsı vanilya ile sona gelinmiştir.

Tom Ford- Beau De Jour isimli parfüm, özellikle lavantalı- çam esintili fujerler kategorisine girmektedir. Buradaki önemli husus, eski ve buruk kokan lavanta ve keskin çam esintilerinin günümüz koku trendlerine uymayışı ve genel beğeniye pek de hitap etmemesidir. Bu parfüm, beyefendi kolonyası tarzında kokmaktadır ve fujer koku meraklılarının ilgisini çekecektir.

Tom Ford- Beau De Jour isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalsa da, öncesinde uzun süre sahibine ve dışarıya karşı yoğun fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının sebebi, Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasıdır. Aslında keskin lavanta ve çam esintileri sizi rahatsız etmeyecekse, teninize bol miktarda sıkmakta özgürsünüz. Gene de günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyması için dengeli dozajlanmalıdır. Buna karşılık dengeli tatlılık ve ( özellikle son kısımda ) uyumlu notalar vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder