26 Nisan 2023 Çarşamba

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense / 2020

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümüyle ilgili görüş belirtmek istiyoruz. Şekerli, kremsi, tatlı, yeşil, ozonlu, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Şipre- çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üst- ahududu, kuş üzümü, armut, portakal, bergamot,

Orta- gül, Bulgar gülü, şakayık, tatula çiçeği, frezya,

Alt- vanilya, beyaz misk, paçuli, kaşmeran, benzoin.

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında şekerli ve kremsi meyveler ve turunçgiller var. Meyveler ön planda olmak üzere çilek, ahududu, kuş üzümü, armut, bergamot ve portakal gibi tahminler yaptım. Devamında çiçeksi notalar gelmekte : Bunların özelliği toplam olarak, kremsi, tatlı, yeşil kokan ve ozonlu yapıda olmasıdır : Gül, şakayık, yasemin, zambak ve frezya hissediliyor. Yapaylık barındıran kremsi odunsu notalar ( paçuli ) ve amberle kapanış gerçekleşmiştir.

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. İlk anda dışarıya karşı esecekmiş gibi görünmesine rağmen, kısa sürede sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Fakat özellikle Eau De Parfum Intense formatında olması nedeniyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Genele yayılan şekerli tatlılık & kremsilik göz önüne alınarak, günün farklı saatlerinde dozaj ayarlaması yapılabilir. Örneğin, sabah üç fıs, akşam yedi fıs olabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun olacaktır. Bu parfümün çilek, ahududu, paçuli, şakayık ve vanilya notaları ekseninde bir koku gidişatına sahip olduğu ifade edilmekte. Ayrıca son kısımdaki yapaylık da rahatsız edici değil. Nota geçişleri başarılı verilmiş.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder