15 Nisan 2023 Cumartesi

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men EDT / 2020

 















Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfümü değerlendirme konusu seçtim. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah, buruk, pudralı, yapay, serin, sıcak ve hayvansal rayihalar veriyor. Turunçgiller, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, misk yağı ve amber / ambergris gibi koku içerikleri barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- yenibahar tohumları, yeşil notalar,

Orta- kaşmeran, paçuli, adaçayı,

Alt- misk, ambergris.

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfüm, şipremsi tarzda tatlımsı ve buruk bir açılış yapmakta. Limon, bergamot ve mandalina gibi turunçgiller hissettim. Bunu tatlı ve yeşil kokan lavanta ve aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) takip ediyor. Yeşil notalar da olabilir. Buraya değin, parfüm gayet serin yapıdadır. Devamında aromatik ve sıcak baharatlar geliyor. Karabiber ve yenibahar gibi, tatlı ve biberli baharatlar algıladım. Sözün burasında yeşil kokan ferah erkeksi çiçeksi notaların ( sardunya, leylak ? ) da baharatımsı efektler vermiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ağırlık gene karabiberli baharatlardadır. Sonlara doğru odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilya sahne almakta. Bunlar daha ziyade pudralıdır ve fakat pudramsı- kremsi vurgularla gitmektedir. Kapanışta ise sıcaklık iyice artıyor. Buna mukabil, yüksek hayvansallık ve yapaylık hissediliyor. Amber / ambergris ve misk yağı olmalıdır.

Roberto Cavalli- Paradise Found ( Cennet Bulundu ) For Men isimli parfümün turunçgilli- yeşil lavantalı / baharatlı aromaları şipremsi tarzdadır. Ferah, yumuşak ve enerjik bir başlangıç söz konusudur. Tatlımsı ve biberli baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve hayvansal amber- misk çizgisi de Doğulu / Asyalı parfümler geleneğine yönelmiştir. Ağır, yoğun ve baş ağrıtabilen bir yapısal özelliktedir.

Koku düzleminde turunçgiller, lavantalı aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi koku geçişleri, odunsu notalar, vanilya, amber / ambergris ve misk yağı bulunmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren güçlü kalıcılığı mevcuttur.

Derinlik ve konfor noktasında ilk önce yeşil kokan lavantalı baharatlardan ( karabiber ), sonra da gene yeşil koku tarzını devam ettiren aromatik otlardan ( adaçayı ) ve erkeksi çiçeklerden ( sardunya ) bahsetmeliyiz. Burası çok hoş, enerjik, yüksek kaliteli ve mükemmel bir koku formuna sahiptir. Hatta devamında yapay ve hayvansal aromalar olmasa- yalnızca bu haliyle muhteşem bir parfüm olurdu... Bu çizgideki notalar, ayrıca kalıcılığa ve fark edilirliğe olumlu etki yapmıştır. Pudramsı verilen vanilya ve paçuli, en azından beni rahatsız etmedi.

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfümde kremsi, pudralı ve hayvansal koku karakterini oluşturan baharatlar, odunsu notalar, vanilya, amber ve misk yağı gibi aromalar nedeniyle hem kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş hem de baharatlar hariç olmak üzere, bu notaların baş ağrısı yapma potansiyeline binaen, tene dengeli dozaj verilmesini ( dört- beş fıs ) gerektirecek bir zorunluluk meydana gelmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve / veya serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Uygun bir dozajlama ile yaz sezonunda da kullanılabilirse de, çok sıcak sıkılmasını tavsiye edemeyeceğim. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder