23 Mart 2023 Perşembe

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense / 2020





















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Çiçeksi notalar, çam esintileri, baharatlar, deri ve amber barındırmakta. Tatlı, şekerli, sıcak, yumuşak, koyu, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- neroli, selvi bitkisi, kakule,

Orta- kaşmeran, neroli, adaçayı, benzoin,

Alt- neroli, deri, paçuli, laden otu.

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcı, yüksek tatlılıktaki çiçeksi notalarla yapılıyor. Neroli ve zambak algıladım. Bu çiçekler hemen yeşil- bitkisel ve ferah karaktere tahvil ediyor. Limon mine çiçeği ve osmanthus tahmin ediliyor. Unutulmamalı ki, açılış ve sonrasındaki çiçeksi notalar her daim turunçgilli- çiçekler yapısındadır. Orta bölümdeki yumuşak ve sıcak biberli baharatlara ( tarçın, kakule ) geçmeden önce, kısa süre yeşil ferah çam esintileri hissedilecektir. Ancak bu, bir ara nüanstır. Biberli baharatlar aynı zamanda tatlı baharat formundadır. Bu baharatların yanında, yüksek tatlılık ve yapaylık barındıran deri notası kullanılmış. Gene son kısımda, deri notasının yapısal özelliklerini ( yapay ve tatlı ) taşıyan amber vardır.

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense ismli parfümde, açılıştaki çiçekler ve sondaki amber esasen şekerli tonlamalar yapıyor. Deri ve amber de zaten yapay verilmiş. Bu durumda tene dengeli sıkılması gerekecek. Çünkü baş ağrıtma veya burun algısını zorlama potansiyeli mevcuttur. Üç- dört fıs yeter. Baharatlardaki tatlılık oranı dengelidir. Açılışın devamındaki erkeksi- yeşil çiçeklerin ferah ve enerjik yapısını beğendim. Tene dengeli sıkıldığı takdirde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Ancak öncesinde dışarıya karşı yoğun fark edilirlik performansına sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder