1 Mayıs 2023 Pazartesi

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense / 2020

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, ferah, yumuşak, yoğun, sıcak, pudralı ve yapay esintileri var. Baharatlar, turunçgiller, vanilya, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte kakule, ortada lavanta, iris ve alt notada oryantal notalar ve odunsu notalar açıklanmış. Biz buna birçok ilave yapacağız.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense- büyük oranda şekerli olabilen tatlı turunçgillerle açılmaktadır. Bunlar bergamot ve portakal olabilir. Orta bölümde kremsi tonlamalar yapan baharatlar gelecektir. Kakule, biber ve tarçın tahmin ediliyor. Baharatlara yeşil kokan ferah bir lavanta destek veriyor. Orta bölümün devamında, bu aromalar lavantalı- tatlı baharatlar formatına dönüşecektir. Tam burada yüksek pudralılık barındıran çiçeksi notalar ( iris ? ) hissediliyor. Kapanış tamamen yapay ve kremsi odunsu notaların ( sedir ağacı- vetiver ) egemenliğindedir. Son fazda gene pudralı olduğunu düşündüğümüz tonka fasülyesi & vanilya var.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla irisli- vanilyalı- baharatlı karaktere evriliyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı etkili ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün süren kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene uygulandıktan bir saat sonra iyice yapışkan ve şekerli hale geliyor.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfüm, genel olarak yüksek kremsilik, şekerli hissiyat ve pudralılık barındırdığından, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca gene bu nedenle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, akşam saatlerine ve soğuk havalara daha uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Çok sıcakta sıkılırsa baş ağrısı yapabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Orta bölümün devamında ve özellikle  kapanış faslında hissedilen yapaylığa da dikkat etmelisiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder