9 Mayıs 2023 Salı

Chloe- Signature Rose Tangerine EDT / 2020

 















Chloe- Fransız moda markasıdır. Bugün Chloe- Signature Rose Tangerine isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Şekerli, tatlı, kremsi, buruk, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, amber, meyveler, misk, turunçgiller ve vanilya içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir. 

Üst- ahududu, aslan meyvesi, portakal, mandalina, tarhun,

Orta- gül, kuş üzümü, manolya, zambak, portakal çiçeği,

Alt- sedir ağacı, amber, misk. 

Chloe- Signature Rose Tangerine ismli parfüm, şipremsi bir açılış yapıyor ve bu şekilde devam edip gidiyor. Aslında bütün aromaları tatlı, şekerli, kremsi ve buruk yapıdadır. Ancak özellikle başlangıçta şekerli bir kremsilik dikkat çeker. Baskın turunçgiller ( mandalina, portakal ) ve meyveler ( kuş üzümü, ahududu, aslan meyvesi ), derinlemesine koklandığında biraz burukluk barındırıyor. Devamında gelen çiçeksi notalar genellikle kremsi tonlamalara sahne olacaktır. Gül, yasemin, manolya, portakal çiçeği, neroli ve zambak sayılabilir. Tene oturma döneminde, neroli ve portakal çiçeği bir miktar şekerli tarza çevriliyor. Sondaki amber- misk- vanilya troykası ile kremsilik ve sıcaklık artmaktadır. 

Chloe- Signature Rose Tangerine isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümün genelini forse eden ancak yapaylık barındırmayan şekerli tatlılık, kremsilik ve sıcaklık ve güçlü kokan çiçeksi notalar sayesinde, EDT konsantrasyonundaki bir parfüme nazaran kalıcılık ve fark edilirlik beklentilerin üstünde artmış ve bu durum tene özgürce sıkılabilmesini temin etmiştir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun bir koku formasyonu ortaya çıkmaktadır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder