8 Nisan 2023 Cumartesi

Gucci- Bloom Profumo di Fiori EDP / 2020

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Bugün Gucci- Bloom Profumo di Fiori isimli bayan parfümünden söz edeceğiz. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, misk, baharatlar ve turunçgiller barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, pudralı, sabunsu, buruk, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- yasemin, rangoon sarmaşığı,

Orta- sümbülteber, ylang ylang, yasemin,

Alt- güneş notaları, misk, sandal ağacı, benzoin, iris, odunsu notalar.

Gucci- Bloom Profumo di Fiori isimli parfümün şipremsi açılışında, pudralı & sabunsu vurgular yapan sümbülteber, manolya, ylang ylang ve kediotu gibi çiçeksi notalar var. Orta bölümde de karanfil tarzında / baskınlığında sıcak esintiler veren buruk baharatları ( kakule- zerdeçal ) algıladım. Parfümün pudralı vanilya- misk kombinasyonuyla kapanışa yöneldiğini düşünürken, yaklaşık yarım saat sonra, tene oturma devresinde koku formu ilginç bir biçimde değişti : Kremsi meyveli- turunçgilli notalar ( ahududu, bergamot, armut, mandalina ) & çiçeksi notalar ( iris, yasemin, frezya ) harmanıyla karşılaştım. Böylece tenden ayrılıyor. 

Gucci-Bloom Profumo di Fiori isimli parfümde, son bölümde meyveler ve çiçekler hariç diğer aromalar aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcak havalarda kullanılması doğru olmaz. Genele yayılan pudralı ve sabunsu rayihalar ve sondaki ( vanilya- misk ) yapaylıktan dolayı kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi şart olmuştur. Gene de nota geçişleri başarılı sayılır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda gerçekleşen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder