18 Mart 2023 Cumartesi

Juliette Has a Gun- Musc Invisible EDP / 2020

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Juliette Has a Gun- Musc Invisible isimli parfümü inceliyoruz. Şuruplu, şekerli, tatlı, kremsi, pudralı, tozlu, sıcak, yumuşak ve yapay tonlamaları var. Misk, çiçeksi notalar ve vanilya ile şekilleniyor. Çiçeksi- misk grubunda gösteriliyor.

Üstte yasemin, ortada pamuk çiçeği ve alt notada beyaz misk aroması açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Juliette Has a Gun Musc Invisible- şuruplu- şekerli beyaz misk notasıyla açılıyor. Beyaz misk esansını daha önce kokladığım için, bu aromayı hemen tanıdım. Sonrasında misk notası kremsileşiyor ve parfüm de sıcaklaşıyor. Kremsi misk ve kremsi vanilya harmanlanmış. Orta bölümden itibaren çiçeksi notaların hakimiyeti hissediliyor. Önce kremsi yasemin ve frezya ve sonra pudralı iris ve papatya algılanmakta. Pudralı ve tozlu misk kapanışı yapıyor.

Juliette Has a Gun- Musc Invisible ( Görünmez ) isimli parfümde miskli vanilyadan sonraki aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın duruyor. Bunun öncesinde dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Nota geçişleri başarılıdır, fakat biraz sonra açıklayacağımız nedenlerle parfüm, yapaylıktan bir türlü kurtulamaz. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. Bunun iki nedeni var :

Birincisi misk, vanilya ve çiçeksi notaların- yani bütün aromaların yoğun ve kuvvetli olması.

İkincisi tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi ve pudralı tonlamaların- koku karakterinde baskın olması.

Juliette Has a Gun- Musc Invisible isimli parfümde, ikinci nedene bağlı olarak, açılışı takiben kremsi vanilya notası tatlılığı yükseltiyor. Son bölümdeki yapaylığı da göz önünde tutarsak, parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği ortaya çıkar. Üç- dört fıs yeterli olacaktır. Yoksa bunaltıcı olabilir. Aslında kremsi vanilyayı da yapay aromalardan saymak gerekir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder