3 Mayıs 2023 Çarşamba

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women / 2020

 















Mont Blanc- Almanya kökenli kırtasiye ve teknoloji firmasıdır. Şimdi Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümü incelemek üzereyim. Ekşimsi, buruk, tatlı, kremsi, pudramsı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, misk, amber, reçineler ve tonka fasülyesi aromaları barındırıyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- clementine ( mandalina- portakal arası turunçgil ),

Orta- ylang ylang, manolya, şakayık,

Alt- vanilya, beyaz misk, benzoin.

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümün açılışı şipremsi karakterdeki ekşimsi, buruk ve canlı turunçgiller ve meyvelerle yapılmıştır. Clementine, mandalina ve bergamot baskındır. Ahududu ve şekerli yapıdaki aslan meyvesi buna eklenebilir. Kremsi tatlılıktaki çiçeksi notalar orta katmanı dolduruyor. Daha sonra bu çiçekler pudralı hale gelecek veya pudramsı çiçeksi notalar da sahneye çıkacaktır. Manolya, iris, ylang ylang, yasemin, şakayık ve papatya olabilir. Kremsi beyaz çiçekler ( iris, yasemin, şakayık ) ve pudralı sarı çiçekler ( ylang ylang, manolya, papatya ) karışmış durumdadır. Kapanışta şekerli & kremsi vurgular yapan ve büyük oranda yapaylık barındıran aromalar var : Vanilya, misk, amber, reçineler ( benzoin ) ve tonka fasülyesi bu meyandadır.

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümde çiçeksi notalar ve nispeten vanilya- tonka fasülyesi tandanslı aromalar birbirinin içine geçip harmanlanmıştır. Turunçgiller ve meyveler ise katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün nerdeyse genelini domine etmiş olan sıcak, şekerli, kremsi ve pudralı rayihalar ve buna sonlarda eklenen yapaylığın da etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek şart yapmıştır. Yoksa burun ve zihin algısını zorlayabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder