27 Mart 2023 Pazartesi

Juiette Has a Gun- Lipstick Fever EDP / 2020

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Juliette Has a Gun- Lipstick Fever isimli parfümü yorumluyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, biraz sabunsu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta grupta gösterilmiştir.

Üst- ahududu, menekşe,

Orta- iris, paçuli,

Alt- sedir ağacı, vanilya.

Juliette Has a Gun- Lipstick Fever ( ruj ateşi ) isimli parfüm, tatlı kırmızı meyvelerle ( ahududu, kuş üzümü, aslan meyvesi ) açılıyor. Açılışta bir miktar şekerli hissiyat da olduğundan, aslan meyvesinin karışımda olabileceğini düşünüyoruz. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Önce ferah yeşil kokan çiçekler ( menekşe- gül ), sonra pudralı ve sıcak çiçekler ( iris- mimoza ) var. Son bölümde ikisi de kremsi yapıdaki odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilyaya rastlayacağız.

Juliette Has a Gun- Lipstick Fever- sade, basit ve kolay anlaşılan koku karakterine sahiptir. Nota geçişleri başarılı yapılmış ve aromalar net biçimde hissediliyor. Başlangıçtaki şekerli hissiyat beni rahatsız etmedi. Parfümün genelinde ferah ve enerjik vurgular var. Pudralı çiçeksi notalar, tene yerleşme döneminde hafif banyo sabunları gibi kokuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi katman geçiliyor. İlk anda dışarıya karşı, kısa süreli etkili olabilen bir fark edilirlikten sonra sakinleşip tene yakın duruyor. Şekerli, kremsi ve pudralı yapısına dikkat edilerek : Tene biraz dengeli dozaj ( dört- beş fıs ) verilmelidir. Çok sıcak yaz günleri hariç, ılık ilkbahar ve özellikle sonbahar- kış sezonuna, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uygun olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Bunun sebebi pudralı çiçekler ve kremsi paçuli- vanilya kombinasyonudur. Ayrıca son bölümdeki yapaylığı da kayda geçirmeliyiz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder