6 Nisan 2023 Perşembe

Memo- Sintra EDP / 2020

 















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Sintra isimli parfümü incelemek istiyoruz. Çiçeksi notalar, tütsü, meyveler, amber, turunçgiller, baharatlar, gurme notalar ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, sıcak, yapay, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- neroli, turunç yaprağı yağı, kırmızı meyveler, bergamot,

Orta- süt, portakal çiçeği, reçineler, tarçın, yasemin, gül,

Alt- marşmelov, vanilya, karamel, misk, sedir ağacı.

Memo- Sintra isimli parfümün açılışı şekerli vurgularla yapılmıştır. Önce çiçeksi notalar vardır. Neroli, portakal çiçeği ve turunç yaprağı yağı sayılabilir. Sonrasında tatlı kırmızı meyveler ve turunçgiller görülür. Kırmızı meyveler baskındır. Çilek, kiraz, ahududu ve portakal algıladım. Orta katmanın başlangıcında tatlı baharatlar yer almakta : Tarçın, kakule ve biber kaynaklıdır. Devamında gene çiçeksi notalara tesadüf edilir : Pudralı tonlamalarla yasemin, gül ve mimoza tanınıyor. Son kısımda ise, toplamda tatlı, sıcak ve şekerli rayihalar içinde vanilya, gurme notalar ( karamel ), amber ve tütsü olacaktır. Buradaki yapaylık bariz biçimde dikkat çekiyor.

Memo- Sintra isimli parfümün çiçeksi ve meyveli katmanları kadınsı tarzdadır. Ancak özellikle baharatlar, sonra da diğer aromalar erkeksidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Gene de açılıştan baharatlara kadar hızlı akışkanlık gösteriyor. Sahibine ve dışarıya karşı saldırgan hatta boğucu denilebilecek bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Baştan sona etkili olan şekerlilik, yüksek tatlılık, pudralılık ve sondaki yapaylık nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık artarken, tene dengeli dozaj verilmesi şart olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder