2 Nisan 2023 Pazar

Memo- Ocean Leather EDP / 2020

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Memo- Ocean Leather isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, deniz notaları, aromatik otlar, sucul notalar, ozonlu notalar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, yumuşak, serin ve ferah esintileri var. Aromatik- deri grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, reyhan, menekşe,

Orta- adaçayı, elemi reçinesi, sedir ağacı,

Alt- vetiver, deri, muskat.

Memo- Ocean Leather isimli parfüm, aslında sucul- yeşil kokan ferah aromalar üzerine bina edilmiştir : Örneğin başlangıçta ve orta bölümde bu notalar ağırlıklıdır. Yeşil kokan turunçgiller ( mandalina, portakal ), deniz notaları, sucul notalar ve ozonlu notalarla açılış yapıldığını kabul edelim. Sonra sucul ve yeşil karakterde aromatik otlar ( okaliptüs, defne, adaçayı ) ve çiçeksi notalar ( menekşe teması ) var. Son bölümde gene yeşil ferah kokan odunsu notalar, vetiver egemenliğindedir. 

Memo- Ocean Leather ( Okyanus Derisi )- orta bölümün devamında, yeşil çiçekleri takiben ayrı bir koku formu olarak tatlı çiçeksi notalar ( neroli, limon mine çiçeği ) ve tatlı- aromatik yumuşak baharatları ( kakule ) kullanmıştır. Kapanışta ise, yeşil vetiverin yanında yumuşak misk- deri kombinasyonu var.

Memo- Ocean Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- yeşil kolonya tarzındadır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder