13 Nisan 2023 Perşembe

Bvlgari- Man Glacial Essence EDP / 2020

 


Bvlgari- İtalyan mücevher firmasıdır. Bugün Bvlgari- Man Glacial Essence isimli parfümü yorumlayacağız. Misk, odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar ve çam esintileri bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, yumuşak, ferah, soğuk,  keskin, sucul, ozonlu, sıcak ve yapay esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- ardıç meyvesi, zencefil, sardunya,

Orta- sandal ağacı, iris kökü, artemisia ( yavşan otu ),

Alt- clearwood ( temiz ahşap ), misk, sedir ağacı.

Bvlgari- Man Glacial Essence- sucul ve ozonlu yapı içinde, yeşil ve ferah kokan çam esintileri ve aromatik otlarla açılıyor. Bunu gene yeşil ve ferah kokan yumuşak baharatlı nüanslar ( zencefil ) takip etmekte. Sonlara doğru odunsu notaların egemenliği var. Tatlı sandal ağacı- misk ikilisi tematik bir koku formudur. Yapay sedir ağacı ise yardımcı elemandır.

Bvlgari- Man Glacial Essence isimli parfüm, aromatik / yeşil- baharatlı- odunsu bir yapısal düzene sahiptir. Sucul- ozonlu yeşil- bitkisel karakter parfümün genelini domine etmiştir. Başlangıçtaki keskin çam esintileri, çam ağacı & kozalağı şeklinde buruk ve tozlu değil de, ardıç meyvesine ve kasnı otu sakızına yakın ferah ve aromatik tonlamalar yapmakta. Hatta bunları yeşil kokan aromatik otlar ( fesleğen, biberiye ) gibi de düşünebiliriz. Zencefil- kakule tarzındaki baharatlar beraber parfüm sıcaklaşıyor. Odunsu vurgulardan sandal ağacı sıcak, sedir ağacı soğuktur.

Bvlgari- Man Glacial Essence ( Buzul Esansı )- aromatik- yeşil & odunsu bir kolonya havasındadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Çünkü son bölümdeki yapay sedir ağacı da zaten rahatsız edici değil. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirliği ve kalıcılığı arttırılabilir. Gene de EDP formatında olması, kalıcılığını bir nebze güçlendiriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder