25 Nisan 2023 Salı

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum / 2020

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlı, şekerli, tuzlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, reçineler, baharatlar, tuz notası, lavanta ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- gül, balzamik sirke, kırmızı biber, tuz,

Orta- lavanta, portakal çiçeği, neroli,

Alt- sedir ağacı, paçuli.

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum- çiçeksi notalar dokunuşu ve ağaç reçineleriyle açılıyor. Tatlı gül notasını algıladım. Parlak ve yeşil kokan reçineler var. Cypriol yağı ya da sedir ağacı reçinesi olmalıdır. Sonrasında tatlı kırmızı biber tarzında ferah baharatlar geliyor ve buna bariz bir tuz notası ekleniyor. Orta katmanda çiçeksi notalar yer almakta. Bunlar ferah yeşil kokan lavanta- portakal çiçeği- şekerliliğe kaçan tatlı neroli olarak sıralanan erkeksi çiçeklerdir. Son bölümde odunsu notaların / reçinelerin hakimiyeti var. Gene yeşil kokan yumuşak paçuli ve tatlı sedir ağacı reçinesi bu anlamdadır.

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum isimli parfüm, açılış ve kapanışta yapaylık veren reçineleri kullanmış. Ayrıca geneldeki tatlılık da yapaylık barındırıyor. Ancak bu tatlılık rahatsız edici boyutlarda değil. Ferah baharatların tuzlanmış olması, kullanım açısından biraz sıkıntı yaratabilir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böyle yapılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Yeşil koku formuna dahil çiçeksi notaları ve paçuliyi çok beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Çok kısa süreliğine dışarıya karşı esiyorsa da, fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Tuzlu baharatlardan dolayı, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder