17 Mart 2023 Cuma

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation EDP / 2020

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Şimdi Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation isimli bayan parfümünü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, kuru, tozlu, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Odunsu notalar, meyveler, çiçeksi notalar, misk ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- paçuli, şeftali,

Orta- paçuli, iris,

Alt- paçuli yaprağı, beyaz misk.

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation isimli parfüm, yaptığı şipremsi açılışta kısa süreliğine yeşil ve ferah kokan paçuli ve kremsi meyveler ( şeftali, kayısı, armut ) kokusunu bize sunuyor. Bundan sonra da zaten paçuli temalı odunsu notalar parfümü baştan sona domine etmekte. Orta bölümde tek başına kuru ve tozlu paçuli yaprağı var. Son bölüme doğru gene paçuli vurgusu önde gelirken, bunu çiçeksi notalar ve misk kokuları takip edecektir. Hepsi de pudralı olmak üzere paçuli- iris- sümbülteber- misk çizgisini göreceğiz. Yapaylık da barındıran tatlımsı misk- vanilya ikilisiyle sona geliniyor. 

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation- benim de sevdiğim kuru ve tozlu paçuli ( toza toprağa bulanmış paçuli / ağır yaprak kokusu ) vurgusuna sahiptir. Yeşil- bitkisel paçuli de enerjik yapısıyla beğeniliyor. Fakat kuru & tozlu ve pudralı paçuli katmanlarının birleşmesiyle gelen karmaşık tonlamalar baş ağrıtabiliyor. Bu yüzden tene dengeli dozaj şarttır. Üç- dört fıs yeter. Bu minvalde sondaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Kuru ve tozlu paçuli, burun deliklerinize keskin dikenler gibi hücum ediyor. Pudralı paçuli- çiçeksi / misk aromaları vesilesiyle kalıcılık da yükseliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyun kuvvetli kalıcılık performansı göstermekte. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder