28 Mart 2023 Salı

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her EDT / 2020
























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, yumuşak, şekerli, sabunsu / pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya, gurme notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üstte zencefil, ortada menekşe, vanilya ve alt notada sandal ağacı açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her- tatlı- kırmızı meyvelerle ( çilek, kuş üzümü, armut ) açılıyor. Meyveler şekerli- şuruplu yapıdadır. Devamında yumuşak biberli baharatlar ( zencefil- yenibahar ) var. Hemen orta katmana geçiliyor. Burada önce sabunsu ve şekerli tonlamalar yapan çiçeksi notalar ( menekşe, karanfil ) görülüyor. Sonrasında tatlı- kremsi çiçeklere ( yasemin, frezya ) rastlayacağız. Sonlara gelindiğinde vanilya- sandal ağacı- bitter çikolata troykası sahne alacaktır. Bunlardan vanilya ve sandal ağacı şekerli ve yapaydır. Bitter çikolata aroması ise biraz koyu- tatlımsıdır.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her isimli parfümde, orta katmandaki çiçeksi notalar harmanlanıp iç içe geçmiş. Diğer aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını farz edeceğiz, çünkü fark edilirliği genelde tensel koku ( tene yakın durma ) olmasıyla belirleniyor. EDT formatında olmasının da etkisiyle kalıcılığı fazla değil. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Yalnız tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Çünkü şekerli, sabunsu ve yapay aromalar ( meyve, çiçek, vanilya vs. ) bunu gerektiriyor. Gene tene dengeli sıkılması meselesine istinaden, sonbahar- ilkbahar arası dönemde, soğuk havalarda ve akşam akşam saatlerinde kullanılması daha uygun olur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder