16 Eylül 2021 Perşembe

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense EDP / 2015


























Nicolai Parfumeur Createur- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Keskin, tozlu, pudralı, kremsi, tatlı, ve yumuşak esintiler yapmakta. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber ve vanilya vurgularına sahiptir. Oryantal grupta gösterilmekte.

Üst- karabiber, mandalina, ağaç kavunu,

Orta- iris kökü, menekşe, karanfil harmanı,

Alt- vanilya, laden otu, benzoin, tonka fasülyesi, paçuli, sandal ağacı, misk, amber.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense- karabiber ve kakule ikilisinin oluşturduğu keskin biberli baharatları açılışa yerleştirmiş. Bunu pudralı iris teması takip etmekte. Devamında çiçeksi bir harman vardır : Önce yeşil kokan ferah menekşe, sonra kremsi tonlarda yasemin algılanıyor. Çiçeksi notalar maskülen- erkeksi karakterdedir. Kapanışta gene vanilya sahne alıyor. Bu kez kremsi vurgular yapan vanilyaya, kremsi amber eşlik ediyor. Tozlu odunsu nota olarak paçuli kendini gösteriyor. Gene bir odunsu nota, pudralı sandal ağacı yardımcı eleman konumundadır.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense- amberin değil, vanilyanın baskın ve ana tema olduğu bir çalışmadır. Parfümün koku skalasında bir ayrım görüyoruz :

Keskin karabiber, pudralı iris ve pudralı & kremsi vanilya baskın notalardır.

Diğer aromalar ise bunlara yardımcı elemandır.

Baskın notalardan meydana gelen koku katmanları, yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde sırasıyla tene oturmaktadır. Pudralı ve kremsi rayihalar özellikle dikkat edilmesi gereken, burun ve zihin algısını zorlayan unsurlardır. Bu parfüm aşırı sıcakta kullanılmaz. Dengeli dozaj vermek şarttır. Buna karşılık yeşil kokan ferah çiçekler daha çok memnuniyet yaratacaktır.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense isimli parfüm, daha ziyade sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve toplantılar ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Pudralı iris ve vanilya aromalarıyla tene yapışıyor. Fark edilirliği her daim yüksektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder