4 Şubat 2021 Perşembe

Hermes- 24 Faubourg EDP / 2015


























Hermes- Fransız moda ve aksesuar markasıdır. Hermes- 24 Faubourg isimli parfümü değerlendireceğiz. Bu parfüm, Paris' in butik mağazaları ve devlet daireleri ile ünlü Rue du Faubourg caddesinden esinlenerek tasarlanmış. Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar ve amber nüanslarıyla şekilleniyor. Tatlı, tozlu, buruk, pudralı, ekşimsi ve yumuşak rayihalar birbirine karşmış. Tasarımcısı Maurice Roucel olarak gösteriliyor. Çiçeksi- şipre grubunda yer alıyor.

Üst- portakal, şeftali, sümbülteber, ylang ylang, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, gardenya, yasemin,

Alt- sandal ağacı, amber, vanilya, paçuli.

Hermes- 24 Faubourg- tozlu, ekşi ve buruk portakal ve bergamot senteziyle başlar. Şeftali ve mango gibi tatlı meyveler de algılanır. Turunçgiller açılışta egemendir. Orta bölümde, önce portakal çiçeği, yasemin ve manolya gibi tatlı ve yumuşak çiçekler görüyoruz. Sonra iris, orkide ve menekşe tarzında daha pudralı ve sabunsu çiçekler kendini hissettirir. Meyvemsi tonlarda çiçekler, vanilya ile destekleniyor. Rahatsız etmeyen yumuşak bir pudralılık mevcuttur. Sonlarda ise, kremsi paçuli merkezli odunsu notalar, yumuşak vanilya, mumsu amber bulunuyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Hermes- 24 Faubourg- ortalardaki meyvemsi- çiçeksi yapısıyla dengeli, uyumlu notalar ve kompakt- sağlam bir yapı göstermekte. Sabunsu yapı da büyük ölçüde dengelenmiş. Meyvemsi- tatlı çiçekler & sabunsu- pudralı çiçekler harmanı gayet dolgun, kaliteli ve lüks kokuyor.

Hermes- 24 Faubourg- meyve, tatlı çiçek ve vanilya eksenli bir kremsi tonlama da gösteriyor.

Sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar gibi zaman dilimlerine uyacaktır. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanımda kendine yer bulur. Kalıcılık, yağlı ve çabuk terleyen tende iki günü geçiyor. Fark edilirlik de her zaman güçül ve yoğundur. Yavaş akışkanlıkla tene yerleşir. Tene oturunca bile fark edilirlik yapar. Aromalar harman halinde, iç içe geçmiş yapıda algılanmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

 


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder