7 Ocak 2021 Perşembe

Moresque- Al Andalus EDP / 2015


























Moresque- İtalyan parfüm markasıdır.

Moresque- Moresk, Mağribî anlamına geliyor.

Al Andalus- Endülüs- Güney İspanya, İber yarımadası. Endülüs Emevîlerinin ve sonraki Arap hanedanlarının 711- 1492 arasında hakim olduğu ve yönettiği bölgedir. Bölgenin en önemli kentleri Sevilla, Malaga, Gırnata, Kurtuba ve El Meriya' dır.

Endülüs Emevîlerinin başkenti Kurtuba ( Cordoba ), Avrupa' da ilk üniversitenin açıldığı şehirdi. Birçok cami, hamam ve kütüphanesi vardı. Kurtuba Ulu Camiî, en önemli mimarî eserdir. Gırnata ( Granada ) kentinde ünlü El Hamra Sarayı vardır.

Endülüs İspanya' sı mimarî, tıp, astronomi, matematik, fen bilimleri, edebiyat ve İslam bilimleri alanında çok ileriydi ve değerli bilimdamları yetiştirmişti. Avrupa' da zamanın en ileri kültür ve uygarlık merkeziydi. Avrupa, yüzyıllarca Endülüs' ün üniversiteleri, bilimsel çalışmaları ve el yazması kitapların bulunduğu kütüphaneler sayesinde Ortaçağ karanlığından kurtulup Rönesans' a geçmiştir.



Moresque- Al Andalus isimli parfümü inceleyeceğiz. Öd ağacı, odunsu notalar, baharatlar ve deri notaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, metalik ve keskin kokular barındırır. Odunsu- oryantal grupta gösteriliyor. Kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine, yumuşak baharatlar, çiçekler ve odunsu notalar konulmuş gibi kokmakta.

Üst- safran, karabiber, zencefil,

Orta- öd ağacı,

Alt- vetiver, laden otu, huş ağacı, balzam.

Moresque- Al Andalus- ilk anda limon kolonyası efektli turunçgiller ve erkeksi çiçek & aromatik ot karışımı kokularla belirgin oldu. Mandalina ve sardunya olarak tahmin ediyoruz. Açılış bir miktar keskin ve metalik tonlamalar veriyor. Devamında yumuşak baharatlar geliyor. Hafif biberli rayihalar vardır. Karabiber ve safran olabilecektir. Orta kısımda tozlu ve kuru öd ağacı ve deri notası algılamaktayız. Son bölümde yumuşak ve çimensi vetiver, yumuşak odunsu notalar ve misk bulunuyor.

Moresque- Al Andalus- dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve temiz bir hissiyat veriyor. Klasik Arap parfümü gibi ağır ve bayık olmamış. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uydurulabilir. Beni rahatsız eden ayrıntı olmadığı için, tenime bolca uyguladım. Bütün mevsimlere uyacak koku yapısı vardır. Akışkanlık hızlıdır. Tene çabuk oturur. Odunsu notalarla tene yerleşme tamamlanır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonra tensel koku formuna geçer. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yakın, hafif esintilerle kalıyor. Sade, basit ve gösterişsizi koku karakteri yansıtır. Kokusu çok değişmez, genelde düz çizgide gider.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Aynı firmanın Rand adlı parfümünü deneme imkanınız oldumu?

    YanıtlaSil