16 Mart 2021 Salı

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men / 2015


 



























Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Şimdi klasik Dolce & Gabbana- The One kokusunun, Eau de Parfum versiyonunu inceleyeceğiz : Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men- tatlı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, aromatik bitkiler, baharatlar, tütün, amber ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta yer almakta.

Üst- greyfurt, kişniş, fesleğen,

Orta- portakal çiçeği, zencefil, kakule,

Alt- tütün, amber, sedir ağacı.

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men isimli parfüm, tatlı ve enerjik turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Turunçgiller daha baskındır. Bunu hemen aromatik otlar takip ediyor. Greyfurt, elma, nane ve kişniş olabilir. Orta katmanda, tatlı baharatlar biraz biberli olmuş. Zencefil ve pembe biber tahmin ediliyor. Kapanışta, tatlı tütün ve amberle tatlılık yükseliyor. Yapay ve yumuşak sedir ağacının oluşturduğu odunsu bazlarla sona geliniyor.

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men isimli parfüm, günümüz tatlı baharatlı- tütünlü parfümler geleneğinin temsilcisidir. Baharat ve tütün harmanlanmış. Buna, gene klasik güncel parfümlerde gördüğümüz yapay odunsu notalar eklenmiş. Nota katmanlaşması söz konusudur. Aromalar sırayla tene oturuyor. Hızlı akışkanlık olmakta. Tene yakın durmakta. Genelde bir tatlılık vardır. Notalar kendi içinde uyumludur. Yapay odunsu vurgular, kokunun aksayan yönüdür. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanım ve sosyal ortam gibi opsiyonları olacaktır. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür. Tene oturmayla birlikte sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende, kalıcılığı bir güne yaklaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder